Antena Meniu Search
x

Mark Zuckerberg, răspunde în scandalul Facebook: iInclusiv datele lui au fost furate

În cea mai aşteptată audiere în scandalul Facebook, fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, a răspuns timp de cinci ore tirului de întrebări.

Vezi și

În cea mai aşteptată audiere în scandalul Facebook, fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, a răspuns timp de cinci ore tirului de întrebări ale senatorilor americani. Şi-a exprimat regretul de sute de ori, dar nu a lămurit situaţia. În aceste momente este audiat, din nou, în Congresul Statelor Unite ale Americii, unde a mărturisit că inclusiv datele lui au fost furate.

Cunoscut drept copilul genial al internetului, fondatorul Facebook a ajuns la întâlnirea cu senatorii îmbrăcat ca un adult. Nu cu celebrul tricou gri, care l-a făcut faimos, ci în costum, cu cravată. 

O pernuţă aşezată pe scaun l-a ajutat să pară mai înalt şi să aibă mai multă prestanţă. Mai mult decât o audiere în Congres, în ochii lumii, a fost un proces public. 

La 33 de ani, Zuckerberg a răspuns la zeci de întrebari despre confidenţialitatea datelor private. Multe au rămas, însă, fără răspuns. 

Zuckerberg a înfruntat 44 de senatori. Iar indirect, milioane de telespectatori. În paralel, Facebook a început să înştiinţeze utilizatorii implicaţi în scandalul Cambridge Analytica şi a creat o pagină-ghid pentru cei care nu au fost, încă, informaţi. Peste o sută de mii de români se numără printre cei afectaţi. 

În cinci ore de audieri, Mark Zuckerberg a spus de sute de ori cuvântul regret. A cerut, de câteva ori, şi ca senatorii să reformuleze întrebările. Totuşi, jurnaliştii americani cred că el a dominat întâlnirea şi că unii senatori l-au audiat fără să ştie principiile de funcţionare ale Facebook. Un avocat l-a pregătit pentru ce e mai rău, inclusiv să fie întrebat dacă demisionează după cum îl trădează notiţele surpinse de un fotoreporter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mark Zuckerberg, răspunde în scandalul Facebook: iInclusiv datele lui au fost furate