Marș contra Brexit, cu sute de mii de protestatari, în Marea Britanie
Criza gravă provocată de Brexit şi de efectele sale a scos în stradă un milion de oameni, spun organizatorii unui uriaș marș contra Brexit.
Criza gravă provocată de Brexit şi de efectele sale a scos în stradă un milion de oameni, spun organizatorii unui uriaș marș contra Brexit. Cu doar şase zile înainte de termenul iniţial stabilit pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, britanicii au protestat faţă de acest proces ireversibil, învăluit în haos. Este cel mai mare marş anti-Brexit de până acum.
Reuniţi în inima Londrei, cei care susţin rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană au pornit în marş spre clădirea Parlamentului. Mai bine de cinci ore, centrul metropolei a fost blocat.
Oamenii au venit din toate colţurile Regatului. În mijlocul lor, au adus o figurină gigantică ce o înfăţişează pe Theresa May - premierul acuzat că a negociat dezastruos acordul cu UE. Marşul a fost susţinut şi de primarul Londrei.
- Zi de foc pentru trupele ucrainene. Peste 260 de atacuri ruseşti, din toate direcţiile, la Pokrovsk
- Cel mai ambiţios proiect al omenirii. Un milionar anonim finanţează crearea primei aşezări umane subacvatice
- Proiectul lui Zelenski, distrus din faşă. Polonia anunţă că UE nu va înfiinţa o armată a Europei
- Rheinmetall şi Romarm ar putea construi o fabrică de pulberi în România. Angel Tîlvăr, discuţie cu CEO-ul...
- Joe Biden, număr record de zile de concediu. Un american de rând ar trebui să lucreze 52 de ani ca să-l egaleze...
La aproape trei ani de când Marea Britanie a decis că se despartă de Uniunea Europeană, manifestanţii au cerut organizarea unui al doilea referendum. Mulţi britanici sunt tot mai convinşi că "divorţul" de Bruxelles este o greşeală. O petiţie online pentru anularea Brexit-ului a depăşit patru milioane de semnături în mai puţin de trei zile.
Chiar dacă nu a avut loc, Brexit-ul a provocat până acum pagube majore economiei britanice. Un miliard de dolari pierde Regatul în fiecare săptămână din cauza deciziei de a ieşi din UE. Lira sterlină a scăzut, iar investiţiile s-au prăbuşit. Pierderile ar putea fi chiar mai mari decât cele generate de criza financiară din 2008, avertizează Banca Angliei.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰