Mars de comemorare a revoltei din Tibet
Mars impresionant pe strazile marilor orase din India. Sute de tibetani exilati au vrut sa marcheze implinirea a 54 de ani de la revolta impotriva Beijingului, eveniment soldat cu moartea a 85.000 de oameni.
Manifestantii si-au exprimat furia fata de atrocitatile la care sunt supusi si in ziua de astazi tibetanii care nu au parasit China dupa revolta.
Strazile marilor orase indiene au fost umplute de sute de tibetani. Ei au marsaluit in grup pentru a marca implinirea a 54 de ani de la revolta impotriva autoritatilor de la Beijing.
Tibetanii exilati au scandat lozinci de protest impotriva atrocitatilor comise de guvernul chinez. Marsul sonor al manifestantilor, care a durat cateva ore, a rasunat in orasul Dharamsala.
- O victimă a incendiilor din ianuarie din Los Angeles, descoperită de autorităţi la aproape 3 luni de la tragedie
- Ungaria anunţă oficial retragerea din Curtea Penală Internaţională. Procedura intră în vigoare abia la un an...
- Pasagerii şi echipajul unui avion American Airlines, evacuaţi pe aripa aeronavei în Georgia, după ce s-a simţit...
- Casa Albă, reacţie despre plecarea lui Elon Musk din guvernul SUA: Va rămâne până când își va finaliza misiunea
- Studenţii din Turcia fac apel la un boicot comercial. Oamenii, îndemnați să nu cumpere de la companii considerate...
Recent, chinezii au confiscat televizoarele tibetanilor care mai traiesc, inca, in China. Masura a fost luata pentru a ii impiedica sa urmareasca programe TV care impotriva guvernului de la Beijing.
Tibetanii au participat si la o ceremonie religioasa in cadrul careia s-au rugat pentru martirii lor. In cadrul manifestatiilor, oamenii au solicitat Natiunilor Unite sa intervina pentru a pune capat sacrificiilor tibetanilor, care isi dau foc in spatii publice in semn de protest fata de atrocitatile comise de China.
In 1959, dupa aparitia unor zvonuri potrivit carora guvernul chinez ar urma sa il rapeasca pe liderul spiritual al Tibetului, localnicii au facut zid uman in jurul palatului lui Dalai Lama. Au urmat, atunci, lupte in strada intre protestatari si fortele de securitate chineze, soldate cu moartea a 85.000 de tibetani.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰