Antena Meniu Search
x

Mars de comemorare a revoltei din Tibet

Mars impresionant pe strazile marilor orase din India. Sute de tibetani exilati au vrut sa marcheze implinirea a 54 de ani de la revolta impotriva Beijingului, eveniment soldat cu moartea a 85.000 de oameni.

Vezi și

Manifestantii si-au exprimat furia fata de atrocitatile la care sunt supusi si in ziua de astazi tibetanii care nu au parasit China dupa revolta.

Strazile marilor orase indiene au fost umplute de sute de tibetani. Ei au marsaluit in grup pentru a marca implinirea a 54 de ani de la revolta impotriva autoritatilor de la Beijing.

Tibetanii exilati au scandat lozinci de protest impotriva atrocitatilor comise de guvernul chinez. Marsul sonor al manifestantilor, care a durat cateva ore, a rasunat in orasul Dharamsala.

Recent, chinezii au confiscat televizoarele tibetanilor care mai traiesc, inca, in China. Masura a fost luata pentru a ii impiedica sa urmareasca programe TV care impotriva guvernului de la Beijing.

Tibetanii au participat si la o ceremonie religioasa in cadrul careia s-au rugat pentru martirii lor. In cadrul manifestatiilor, oamenii au solicitat Natiunilor Unite sa intervina pentru a pune capat sacrificiilor tibetanilor, care isi dau foc in spatii publice in semn de protest fata de atrocitatile comise de China.

In 1959, dupa aparitia unor zvonuri potrivit carora guvernul chinez ar urma sa il rapeasca pe liderul spiritual al Tibetului, localnicii au facut zid uman in jurul palatului lui Dalai Lama. Au urmat, atunci, lupte in strada intre protestatari si fortele de securitate chineze, soldate cu moartea a 85.000 de tibetani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Mars de comemorare a revoltei din Tibet