Antena Meniu Search
x

Mărturia dureroasă a unei mame, după ce s-a trezit cu bebelușul fără suflare, sub ea

O tânără mamă din Marea Britanie a împărtășit durerea pe care a resimțit-o atunci când s-a trezit cu bebelușul parțial sub ea, fără suflare. Deși cauza decesului a fost "sindromul de moarte subită", femeia și-a reproșat ani la rândul faptul că micuțul a încetat din viață atât de repede și inexplicabil.

de Redactia Observator

la 16.10.2019, 19:22

O tânără mamă din Marea Britanie a împărtășit durerea pe care a resimțit-o atunci când s-a trezit cu bebelușul parțial sub ea, fără suflare. Deși cauza decesului a fost "sindromul de moarte subită", femeia și-a reproșat ani la rândul faptul că micuțul a încetat din viață atât de repede și inexplicabil.

După doar trei luni de la naștere, Laurie Jade Woodruff, acum în vârstă de 30 de ani, a trăit cel mai negru coșmar al unei mame: s-a trezit la primele ore ale dimineții cu pruncul rece, fără suflare, pe care îl acoperea parțial cu trupul ei.

În Baby Loss Awareness Week, femeia a decis să împărtășească cea mai dureroasă experiență pe care a trăit-o, dar și să le dea sfaturi tinerelor mame, după mai mulți ani în care s-a luptat cu un sentiment de vinovăție copleșitor.

"Atunci când am făcut testul de sarcină, inima mi-a sărit din piept așteptând rezultatele. Deși nu a fost o sarcină programată, eram bucuroasă până la cer. Aveam doar 25 de ani, dar abia așteptam să fiu mamă", a mărturisit Laurie. 

Nimic nu prevestea nenorocirea

Totul părea a decurge normal. Femeia avea un stil de viață sănătos, făcea sport și controale regulate, pentru a monitoriza fiecare etapă a sarcinii.

Potrivit The Sun, pe 6 ianuarie 2015, Arthur a venit pe lume prin cezariană și cântărea puțin peste 2.3 kilograme.

"Nu am iubit pe nimeni atât de mult cum l-am iubit pe el. Am știut instant că voi muri pentru el. Era perfect. A fost cel mai bun moment din viața mea", a mărturisit ea. 

Cinci zile mai târziu, Laurie mergea cu bebelușul acasă, după ce medicii și-au dat acordul pentru externare.

O tragedie imposibil de evitat

Din acel moment, lucrurile au luat o întorsătură cumplită. Deși a încercat să-l hrănească la sân, copilul a slăbit aproape 500 de grame.

"Cu toate acestea, părea sănătos și bucuros - era liniștit", a spus Laurie.

Nenorocirea s-a produs o lună și jumătate mai târziu. Pe 26 februarie, după ce l-a hrănit, femeia a adormit, epuizată. "La primele ore ale dimineții m-am trezit și am știut pe loc că ceva este în neregulă. Eram puțin peste el și era rece. Ochii îi erau închiși. Știam că a murit de ceva vreme. Am început să țip, a venit tatăl lui și apoi o ambulanță", a povestit ea.

Medicii n-au mai putut face nimic. Copilul suferise sindromul morții subite, o afecțiune rară, care lovește în primele luni de viață ale unui copil. Au urmat zile cumplite. Imediat după deces, a fost lăsată să-și vadă copilul, însă sub supravegherea poliției, o chestiune de procedură. 

"Unii polițiști au început să plângă"

"Nu m-a durut. Știam că așa este procedura și ei erau îndurerați. Unii polițiști au început să plângă. Nu am fost niciodată arestată", a povestit tânăra mamă.

Au urmat ani întregi de suferință, în care Laurie Jade Woodruff și-a reproșat moartea pruncului. "A durat multă vreme până am putut simți ceva. Am încetat să mă mai învinovățesc pentru moartea lui și să accept că nu a avut zile", a mărturisit ea.

Doi ani mai târziu, femeia a dat naștere unui alt băiețel, Henry

(Doi ani mai târziu, femeia a dat naștere unui alt băiețel, Henry)

"Îi rog pe părinți să fie atenție la pericolele la care se expun atunci când dorm cu bebelușii. Nu mai simt vină. Știu că nu l-am omorât. Acum cred că oricum s-ar fi stins. Dar ca să evitați suferința, luați aminte", a mai spus ea.

Sindromul morții subite are loc în primele șase luni de viață a unui copil. Bebelușii născuți prematur sau cu o greutate mai mică prezintă un risc mai mare de deces. De obicei, sindromul morții subite are loc în timpul somnului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mărturia dureroasă a unei mame, după ce s-a trezit cu bebelușul fără suflare, sub ea