Antena Meniu Search
x

Mărturia unei femei despre chinurile prin care trec tinerele din armata nord-coreeană. Abuzuri sexuale, avorturi fără anestezie şi mâncare cu raţia

O femeie, fost soldat în armata nord-coreeană a făcut o serie de dezvăluiri sumbre despre tratamentul de care au parte femeiele înrolate în armată.

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 19:25

Femeia a povestit ororile prin care a trecut
Femeia a povestit ororile prin care a trecut - Shutterstock

În mărturia îngrozitoare, femeia dezvăluie chinurile la care sunt supuse tinerele în armata lui Kim Jong Un, vorbind inclusiv despre abuzuri sexuale, avorturi fără anestezie şi primirea hranei cu raţia. Fostul soldat care a folosit numele Jennifer Kim pentru a-şi păstra identitatea a spus că femeile au fost nevoite să îndure pedepse colective, crude şi neobişnuite, relatează Daily Mail.

Una dintre pedepse a constat în introducerea mâinilor în apă îngheţată, iar ulterior au fost puse să se agaţe de o bară metalică pentru ca mâinile să le îngheţe complet. Potrivit estimărilor sale, 70% dintre femeile care lucrează în armata nord-coreeană au fost victime ale agresiunii sexuale sau a hărţuirii sexuale, inclusiv ea intrând în această categorie.

"Dacă îi refuzam cererea nu puteam deveni membru al Partidului Muncitorilor din Coreea. Dacă mă întorceam în societate fără să mă pot alătura partidului eram percepută drept un copil cu probleme şi aş fi fost stigmatizată pentru tot restul vieţii. Acest lucru însemna că nu puteam obţine un loc de muncă bun şi că aş fi avut probleme dacă aş fi vrut să călătoresc. Aşa că nu am avut de ales, iar în cele din urmă, am fost agresată sexual", a povestit ea.

Tratament inuman în armata nord-coreeană

Femeile erau nevoite să supravieţuiască zilnic cu trei-patru linguri de porumb, iar din cauza subnutriţiei menstruaţia lor întârzia între patru şi şase luni. Un alt episod care a marcat-o pe fostul soldat a fost acela când a rămas însărcina  "După un timp, am simțit o schimbare ciudată în corpul meu. Așa că i-am spus consilierului politic despre starea mea fizică. Câteva zile mai târziu, mi-a spus „du-te la cabinetul medical militar la ora 10 diseară.M-am dus la cabinetul medical militar, așa cum mi-a spus el... un chirurg militar mă aștepta deja. Mi-a făcut un avort fără anestezie. Din cauza acelei experiențe, nu numai că încă mă lupt psihic, dar nici nu pot să am copii”, a povestit Jennifer.

Greg Scarlatoiu, director executiv al HRNK, a spus că maltratarea femeilor a dus până la vârful societății nord-coreene. El a spus: „Femeile soldat din Coreea de Nord sunt supuse unui abuz necruțător, malnutriție indusă, pedepse crude, hărțuire sexuală și agresiune sexuală. Serviciul militar a devenit obligatoriu pentru toate femeile nord-coreene din 2015, fiecare femeie fiind așteptată să servească din momentul în care absolvă școala până la 23 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mărturia unei femei despre chinurile prin care trec tinerele din armata nord-coreeană. Abuzuri sexuale, avorturi fără anestezie şi mâncare cu raţia