Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mărturii teribile ale supravieţuitorilor incendiilor din Grecia: 'Şoarecii săreau de pe stânci în mare'

Supravieţuitorii incendiilor din Grecia au povestit pentru jurnalişti iadul prin care au trecut în momentul în care flăcările înalte de peste 15 metri le-au cuprins casele şi oraşele. Oamenii au povestit cum până şi şoarecii săreau de pe stânci în mare pentru a scăpa cu viaţă.

de Redactia Observator

la 26.07.2018 , 15:59

Supravieţuitorii incendiilor din Grecia au povestit pentru jurnalişti iadul prin care au trecut în momentul în care flăcările înalte de peste 15 metri le-au cuprins casele şi oraşele.

Oamenii au povestit cum până şi şoarecii săreau de pe stânci în mare pentru a scăpa cu viaţă.

Staţiunea Mati a fost de departe cea mai afectată zonă de incendiile care au cuprins nord-vestul Greciei.

Articolul continuă după reclamă

Flăcările au transformat în scrum toate clădirile şi pădurile din staţiune, iar zeci de oameni şi-au pierdut viaţa. Unii au murit carbonizaţi în case, alţii au fost surprinşi de incendii în maşini, iar alţii s-au intoxicat cu fum.

Pe acelaşi subiect

Astăzi, în timp ce sicriele victimelor erau scoase unul câte unul de la morgile din Atena, supravieţuitorii au povestit drama prin care au trecut.

"Şoarecii săreau de pe stânci în mare pentru a supravieţui, conurile de brad explodau ca nişte grenade, iar unii oameni arătau ca nişte zombie din cauza arsurilor suferite", a declarat unul dintre supravieţuitori pentru Daily Mail.

Noi imagini şocante cu plaja din Mati, cuprinsă de flăcări

Supravietuitorii au facut marturii teribile dupa incendiile din Grecia

Zeci de morţi şi sute de răniţi în incendiile din Grecia

Noul bilanţ prezentat astăzi de autorităţi indică 85 de morţi şi peste 200 de răniţi ale incendiilor care ar fi fost puse intenţionat în 15 locuri diferite din păduri din jur împrejurul Atenei.

De asemenea, alte câteva zeci de persoane sunt în continuare dispărute.

Astăzi, Atena a fost lovită de inundaţii. Zeci de oameni au fost surprinşi de viituri şi au sunat la numărul de urgenţă pentru a cere ajutorul autorităţilor.

Mai mult, zeci de localităţi au fost, la rândul lor, inundate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Mărturii teribile ale supravieţuitorilor incendiilor din Grecia: 'Şoarecii săreau de pe stânci în mare'