Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile turiştilor români în urma exploziei din Istanbul, soldată cu 6 morţi şi zeci de răniţi. Minge de foc, în apropierea pieţei Taksim, trecătorii au fost aruncaţi la pământ

Teroare la Istanbul! Cel puţin şase persoane au murit şi alte 53 au fost rănite grav, după o explozie pe o stradă extrem de circulată, mai ales de turişti, din apropierea pieţei Taksim. Deocamdată, printre victime nu se ştie să fie şi cetăţeni români. Preşedintele Turciei a denunţat un atac terorist "perfid" şi a promis că vinovaţii vor fi găsiţi urgent şi pedepsiţi. 

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 19:26

Vezi și

Era furnicar de oameni pe bulevardul Istiklal din Istanbul la 16.20, ora locală, când s-a declanşat explozia. Clădirile s-au cutremurat şi o minge de foc a apărut printre trecătorii care au fost aruncaţi la pământ în secunda următoare.

Când fumul negru s-a ridicat, au urmat clipe de teroare şi panică. Cei care n-au fost atinşi grav de suflul exploziei, au fugit care încotro. În imaginile surprinse imediat după deflagraţie, mai mulţi oameni, plini de sânge, sunt inconştienţi pe stradă. Până la sosirea salvatorilor, oamenii s-au ajutat unii pe ceilalţi. 

Zeci de ambulanţe, maşini de pompieri şi echipaje de poliţie au ajuns în primele minute de la explozie la faţa locului. Strada a fost evacuată şi încercuită de forţe de ordine. Şi Moscheea Taksim din apropiere a fost închisă de autorităţi. 

Mărturiile turiştilor români în urma exploziei din Istanbul

Pe acelaşi subiect

Mai mulţi români se aflau în cel mai mare oraş al Turciei la momentul exploziei. 

Turistă româncă: Din ce am văzut, elicopterele s-au dus pe partea cu Asia, Istanbul Asia, peste Bosfor. Este foarte multă poliţie, blocată circulaţia, elicoptere patrulează. 

Corina Martin, consultant turism: Am văzut foarte multe ambulanţe trecând extrem de alert pe strada principală din Sultanahmet. Strada Istiklal, este una dintre străzile cele mai importante şi o stradă pe care se regăsesc foarte multe ambasade, sedii de consulat. Cu foarte multe magazine, este o stradă importantă şi un reper important, chiar şi turistic, pe harta Istanbulului. 

Imediat după deflagraţie, presa a primit o interdicţie de difuzare a imaginilor de la faţa locului, din motive de securitate naţională. La o oră de la atac, preşedintele Turciei a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost vorba de un atentat asupra ţării. Conform primelor indicii şi o femeie ar fi fost implicată în atac. 

Erdogan: Autorii atacului vor fi pedepsiți

Recep Erdogan, preşedinte Turcia: Dumnezeu să aibă milă de cetățenii noștri care și-au pierdut viața în atacul cu bombă de pe strada Istiklal. Eforturile de a pune stăpânire pe Turcia și pe națiunea turcă prin terorism nu vor funcționa. Toate detaliile vor fi descoperite, iar autorii vor fi pedepsiți. Conform informațiilor primite de la Biroul Guvernatorului din Istanbul, 6 dintre cetățenii noștri au decedat. 

Imaginile de azi de pe străzile Istanbulului au readus amintiri dureroase de la atacurile teroriste devastatoare din Turcia dintre anii 2015 - 2017. Exploziile sângeroase au fost puse la cale, în trecut, de două organizaţii: de PKK, Partidului Muncitoresc Kurd, şi de ISIS. În martie 2016, un atac-sinucigaş cu bombă a avut loc chiar în Piaţa Taksim, în urma căruia au murit cinci oameni, inclusiv teroristul, şi alţi 36 au fost răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mărturiile turiştilor români în urma exploziei din Istanbul, soldată cu 6 morţi şi zeci de răniţi. Minge de foc, în apropierea pieţei Taksim, trecătorii au fost aruncaţi la pământ