Antena Meniu Search
x

Update Explozie puternică în Istanbul: 6 morţi şi 53 răniţi. Erdogan anunţă că ar fi vorba de un atentat terorist, iar o femeie ar fi implicată în incident

Preşedintele turc Erdogan anunță şase morți în explozia puternică din centrul Istanbulului. Deflagrația a avut loc în jurul orei 16:02. Posturile turce de televiziune arată o mobilizare de ambulanţe şi a poliţiei la locul incidentului, despre care nu se cunosc deocamdată alte detalii.

de Redactia Observator

la 13.11.2022, 18:32

Explozie Istanbul
Mai mulţi oameni au fost răniţi în urma exploziei - Facebook

UPDATE 18:30: Nu au fost identificați până acum cetățeni români printre victimele exploziei din Istanbul, transmite MAE. Reprezentanții Consulatului General al României la Istanbul continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune, conform competențelor legale și în funcție de solicitări.

UPDATE 17:45: Conform agenţiei de presă Anadolu, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că potrivit primelor informaţii, autorităţile suspectează că explozia produsă în centrul Istanbulului ar fi un atac terorist. Noul bilanţ anunţă 53 de răniţi în urma exploziei. ''Autorii acestui atentat vor fi demascaţi. Populaţia noastră să fie sigură că autorii vor fi pedepsiţi'', a adăugat preşedintele turc. O femeie ar fi jucat un rol esențial în explozie, a spus tot Erdogan.

UPDATE 17:30: Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan condamnă "atacul josnic" din centrul Istanbulului și anunță şase morți.

Erdogan a anunțat că, în urma exploziei care a zguduit, duminică, centrul Istanbulului, sunt şase morți, conform AFP. Cauza exploziei nu este clară la această oră.

Pe acelaşi subiect

Anterior, guvernatorul spunea că, potrivit rapoartelor inițiale, patru persoane și-au pierdut viața și 38 au fost rănite în explozie.

Turcia a fost atacată de o serie de bombardamente mortale între 2015 și 2017 de către gruparea Stat Islamic și grupurile kurde scoase în afara legii.

UPDATE 16:50: Potrivit primelor informații, incidentul s-a soldat cu cel puţin patru morţi şi 38 de răniţi, anunță un oficial turc. 

Ştire iniţială: O explozie produsă duminică pe popularul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul a provocat rănirea a cel puţin 11 persoane. Cauza incidentului este încă neclară.

În social media au apărut imagini cu momentul exploziei şi cu reacţia de după deflagraţie. În fotografii se văd ambulanțe, mașini de pompieri și poliție la fața locului, relatează presa turcă citată de AP

Guvernatorul turc Ali Yerlikaya a scris pe Twitter că explozia a avut loc în jurul orei 16:02 şi că au existat mai mulţi morţi şă răniţi, inițial bilanțul victimelor fiind neclar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

CNN Turk a anunţat că 11 persoane au fost rănite în urma deflagrației. În social media se raportează cel puţin patru morți. Utilizatorii rețelelor de socializare au declarat că magazinele și bulevardul au fost închise. Cauza exploziei este deocamdată neclară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Explozie puternică în Istanbul: 6 morţi şi 53 răniţi. Erdogan anunţă că ar fi vorba de un atentat terorist, iar o femeie ar fi implicată în incident