Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile unei românce în urma dezastrului produs de cutremurul din Creta. O persoană a murit, alte 20 au fost rănite: "Scoală-te repede. Hai să coborâm"

O destinaţie turistică vizitată de cel puţin 30 de mii de români în fiecare an a fost lovită de un cutremur de 5,8 pe Richter. Mii de evacuaţi din propriile case, un mort şi cel puţin 20 de răniţi. E bilanţul provizoriu al seismului din insula Creta. Până în acest moment nu sunt români răniţi, iar reprezentanţii hotelurilor dau asigurări că turiştii sunt în siguranţă în staţiuni.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 19:30

Vezi și

Valentina, o româncă stabilită într-un oraş din vest, se afla la muncă, la un salon de înfrumuseţere, când a început să se clatine tot în jurul ei. 

Cutremurul s-a produs la oa dâncime de doar 7 kilometri

Valentina, româncă stabilită în Creta: Eram în spa sus şi am văzut că se mişcă patul. Era destul de tare şi ne-am speriat. I-am zis clientei: "Scoală-te repede de pe pat. Hai să coborâm". Se mişca şi lustra foarte tare. Aici s-a simţit, dar nu peste tot. Mă gândesc că eu l-am simţit mai tare că eram la etajul 1

Au fost cele mai lungi zece secunde pentru toţi cei din Creta. Cutremurul produs la o adâncime de doar şapte kilometri a zguduit violent clădirile şi maşinile, iar oamenii au ieşit panicaţi pe străzi. De teama replicilor, şcolile au fost evacuate şi elevii s-au adunat în parcuri şi pieţe. Deşi s-a întâmplat în centrul paradisului turistic, intensitatea a făcut ca mişcările plăcilor tectonice să fie resimţite în întreaga insula. Au urmat numeroase replici, printre care şi un seism de 4,6 grade pe Richter.

Nu toată lumea a reuşit să scape la timp. Un om a murit după ce cupola unei biserici la care lucra s-a prăbuşit peste el, iar mulţi alţii au avut nevoie de îngrijiri medicale. Peste 2500 de oameni vor fi nevoiţi să-şi petreacă noaptea în adăposturi, după ce locuinţele lor au fost avariate. Zborurile de pe aeroportul din Heraklion s-au desfăşurat însă fără modificări, iar reprezentanţii din sectorul turistic au dat asigurări că hotelurile nu au fost afectate. Ministerul Afacerilor Externe a transmis că deocamdată nu a fost anunţat de eventuale victime în rândul cetăţenilor români. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Mărturiile unei românce în urma dezastrului produs de cutremurul din Creta. O persoană a murit, alte 20 au fost rănite: "Scoală-te repede. Hai să coborâm"