Antena Meniu Search
x

Masacru în Mexic. 19 persoane au fost ucise în timpul unui atac armat. VIDEO

Cel puțin 19 persoane au fost ucise și alte câteva rănite într-un atac cu împușcături, în centrul Mexicului, potrivit autorităților locale.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 16:19

Masacru în Mexic. 19 persoane au fost ucise în timpul unui atac armat
Masacru în Mexic. 19 persoane au fost ucise în timpul unui atac armat - Captura Video

Oficialii nu au transmis imediat un motiv pentru atacul de duminică seara care a vizat o adunare în orașul Las Tinajas din statul Michoacan. Rapoartele din presa locală spun că bărbați înarmați au împușcat în participanți, potrivit AlJazeera.

„Au fost găsite 19 oameni fără viață... care aveau răni prin împușcătură”, a declarat biroul procurorului general al statului într-un comunicat. Oficialii au spus că printre cei uciși se numără 16 bărbați și trei femei.

Violenţe repetate în Mexic

Michoacan şi statul vecin Guanajuato sunt cele mai afectate de violenţă din Mexic, din cauza conflictelor teritoriale între bande rivale de infractori implicate în traficul de droguri şi alte activităţi ilegale, cum ar fi comerţul cu carburanţi proveniţi din furturi.

Pe acelaşi subiect

Conform bilanţurilor oficiale, peste 340.000 de oameni au fost asasinaţi în Mexic din 2006, când guvernul a declanşat o ofensivă militară împotriva cartelurilor de traficanţi de droguri. Cele mai multe victime sunt puse pe seama luptelor dintre grupările infracţionale. 

Luna trecută, un atac în Michoacan, despre care se crede că ar fi rezultatul unei dispute între bande, a fost estimat cu până la 17 victime. Se crede că acel atac este motivat de „răzbunarea” a unei celule a cartelului Jalisco New Generation împotriva alteia, a spus ministrul adjunct al Securității Ricardo Mejia. Cu toate acestea, guvernul a spus că nu a putut confirma numărul morților, deoarece nu au fost găsite cadavre. La fața locului au fost recoltate probe de ADN de la 11 posibile victime.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mexic a înregistrat peste 340.000 de omucideri în ultimii 16 ani, multe dintre ele fiind învinuite de luptele dintre bandele criminale și cartelurile de droguri. Civilii, personalitățile politice și jurnaliștii sunt adesea prinși în violență. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Masacru în Mexic. 19 persoane au fost ucise în timpul unui atac armat. VIDEO