Antena Meniu Search
x

Maşinile diesel vor fi înterzise în centrul Romei, anunţă primarul capitalei italiene

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că automobilele diesel nu vor mai avea acces prin centrul capitalei italiene peste câţiva ani.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a anunţat că automobilele diesel nu vor mai avea acces prin centrul capitalei italiene peste câţiva ani, transmit AFP şi Reuters.

Virginia Raggi a făcut acest anunţ luni într-un discurs ţinut la Ciudad de Mexico, în faţa femeilor primar reunite în cadrul unei iniţiative denumite 'Women4Climate' (femei pentru climă) şi difuzat pe reţelele sociale marţi, la revenirea sa la Roma.

'Începând din 2024, va fi interzisă circulaţia automobilelor diesel în centrul Romei', a declarat Virginia Raggi, fără a da alte detalii.

   Comentariile edilului Romei vin după ce un tribunal din Leipzig (Germania) a decis că oraşele pot interzice accesul celor mai poluante automobile diesel.

Pe acelaşi subiect

   Potrivit statisticilor furnizate de industria auto, aproximativ două treimi din cele aproximativ 1,8 milioane autoturisme noi vândute anul trecut în Italia au fost echipate cu motoare diesel.

   Roma nu are facilităţi industriale importante astfel încât poluarea aerului capitalei Italiei este cauzată de autovehiculele cu motor. Autorităţile locale au încercat până acum să reducă poluarea prin adoptarea unui sistem care permite circulaţia alternativă a autovehiculelor cu numere pare şi impare.

   Vânzările de automobile diesel sunt în scădere de mai mulţi ani în Europa şi la nivel mondial, ceea ce constrânge constructorii să revină asupra motoarelor cu benzină şi să accelereze electrificarea vehiculelor.

   În urmă cu două zile, cotidianul Financial Times a publicat un articol conform căruia producătorul auto italian Fiat Chrysler (FCA) urmează să anunţe în luna iunie renunţarea la versiunea diesel pentru motorizarea autoturismelor sale în 2022 din cauza scăderii cererii şi costurilor crescute. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Maşinile diesel vor fi înterzise în centrul Romei, anunţă primarul capitalei italiene