Antena Meniu Search
x

Video "M-au bătut și târât prin urină". Român batjocorit de polițiști, în Italia. Cinci agenți din Verona au fost arestați, alți 17 sunt cercetați în libertate

Situaţie şocantă în poliţia italiană! Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii cu puternic impact emoţional. Cinci agenţi din Verona se află în arest la domiciliu, iar alţi 17 sunt cercetaţi în libertate după ce au fost acuzaţi de torturarea persoanelor reţinute.

de Redactia Observator

la 08.06.2023, 08:17

Victimele erau adesea imigranţi care primeau un tratament de neimaginat: insulte şi violenţe.

Printre ei s-a aflat şi un român. Nicolae Daju, care locuieşte pe străzile din Verona din 2020, a povestit cu groază cum a fost umilit şi bătut de cei care trebuiau să-l protejeze.

Reporter: Ce s-a întâmplat pe 14 octombrie anul trecut?

Nicolae Daju: Am fost la barul Primo Kilometro, în zona Fiera. Eram cu un prieten, beam o bere și o cafea. Deodată, a sosit o mașină de poliție, doi agenți au coborât și au venit imediat la noi. Și ne-au cerut acte.

Pe acelaşi subiect

Și ce au făcut?

Le-am spus că nu facem nimic rău, dar până la urmă le-am dat legitimația. Nu a fost suficient, mi-au spus să mă urc în mașină. Dar, înainte de a mă lăsa să intru, mi-au pulverizat în față spray cu piper.

Fără nici un motiv? 

Fără motiv, nu făcusem nimic.

Ce s-a întâmplat la secția de poliție?

Unul dintre cei doi polițiști m-a prins de păr și m-a târât până la celulă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ai reacționat ea în vreun fel?

Nu, pentru că mi-a fost frică. Cum se poate reacționa în acele condiții?

Este adevărat că ai fost târât prin urină?

Da este adevarat.

Dar ce s-a întâmplat mai exact?

Trebuia să merg urgent la baie. Am încercat să atrag atenția unui polițist făcând gesturi prin peretele transparent.

Ce au spus agenții?

Mi-au spus că nu se poate să merg la baie și că va trebui să pe jos.

Ai făcut asta?

Sigur, am stat într-un colț și mi-am făcut nevoile. Din păcate, m-au pedepsit pentru asta. De îndată ce am terminat, un poliţist a intrat furios în celulă, mi-a mai pulverizat fața cu spray cu piper, apoi m-a târât peste urină. Când m-am ridicat, un agent m-a lovit cu un pumn în ficat.

Cum s-a terminat?

După ora 21:00, m-au condus până la ușă și mi-au dat drumul.

Interviul video cu românul poate fi urmărit aici

Violenţele ofiţerilor au fost surprinse şi în Milano, unde o femeie transgender a fost bătută cu bastoanele de cauciuc în timp ce se afla la pământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "M-au bătut și târât prin urină". Român batjocorit de polițiști, în Italia. Cinci agenți din Verona au fost arestați, alți 17 sunt cercetați în libertate