Antena Meniu Search
x

Medic român din Marea Britanie, mesaj cutremurător după tragedia de la Piatra Neamț

10 persoane și-au pierdut viața în urma unui incendiu produs la spitalul din Piatra Neamț, iar un medic român stabilit în Marea Britanie susține că tragedia se poate repeta în orice moment.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.11.2020, 13:58

Medicul român din Marea Britanie este convins că tragedia din Piatra Neamț se poate repeta oricând
10 persoane și-au pierdut viața în urma incendiului din Piatra Neamț
  • Medicul român este convins că o tragedie ca cea de la Piatra Neamț se poate repeta oricând.
  • Medicul român activează de mai mulți ani în Marea Britanie.

Carmen Mărginean a lucrat, printre altele, la spitalele din Târgu Mureș și Cluj-Napoca, iar de mai mulți ani activează în Marea Britanie.

Medicul român susține că tragedia de la Piatra Neamț reprezintă "ceea ce am semănat" și este convins că astfel de tragedii se pot întâmpla oricând și alte spitale din România.

Redăm mesajul integral transmis de medicul român Carmen Mărginean prin intermediul unui site de socializare:

"Avem ce am semănat! Sunt cu ochii în lacrimi și cu gândul la colegul nostru, medicul de gardă ATI, la asistentă, dar și la pacienții care și-au pierdut viața în incendiul de la Piatra Neamț! Oricare secție ATI și nu numai se poate găsi mâine în aceeași situație! Ce se face în caz de incendiu? Pregătirea personalului medical pentru situații de genul se face doar pe hârtie, printr-un test în care ești sfătuit să copiezi răspunsurile testului! În spitalul dumneavoastră, la locul dumneavoastră de muncă: Știe cineva care este cea mai aproape ieșire, în caz de incendiu? Știe cineva unde este alarma de incendiu pe secția lor? Știe cineva cum faci evacuarea pacienților ATI? Teoria spune că pe orizontală, la distanță de două uși de incendiu, care îți asigură o oră! Câte uși de incendiu sunt în spitalele noastre? Nici una! Exact, nici una! Există slide-uri în spitale pentru a putea transporta pacienții critici pe scări? Nu am văzut nici măcar un slide, niciunul, în multele spitale în care am fost în țară! Vă sfătuiesc dragi colegi ca mâine să verificați lucrurile de mai sus și să vă pregătiți temeinic, să aveți  stingătoare pentru că în curând, din păcate, vor mai apărea situații de genul. De ce? Pentru că instalația de oxigen nu face față! Doar o scânteie e necesară în secțiile de Terapie! Condoleanțe celor care i-au pierdut pe cei dragi și însănătoșire grabnică celorlalte victime. Ne pare rău! Este și vina noastră pentru că atâția ani am tot tăcut toți! Oare cât compromis se mai face? Oare câte lucruri se mai țin sub preș pentru că altfel ne pierdem locul de muncă? Oare cât timp vor mai fi numiți în funcții importante șefi de secții, directori, manageri de spital după criterii politice? Am întâlnit și mulți manageri deosebiți, nu mă înțelegeți greșit, nu-i pun pe toți într-o găleată, dar știm toți că, în majoritatea cazurilor, alta este realitatea!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Medic român din Marea Britanie, mesaj cutremurător după tragedia de la Piatra Neamț