Antena Meniu Search
x

Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a fost condamnat pentru încălcarea vieţii private

Justiţia britanică i-a dat câştig de cauză, joi, lui Meghan Markle, soţia prinţului Harry, respingând apelul făcut de tabloidul Mail on Sunday, care a fost condamnat pentru publicarea unei scrisori scrise către tatăl ei. Meghan Markle a salutat „victoria” justiţiei, capabilă să „remodeleze” industria tabloidelor.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 18:38

Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului Mail on Sunday
Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului Mail on Sunday - Profimedia Images

„Ceea ce contează cel mai mult este că acum suntem suficient de curajoşi în mod colectiv pentru a remodela o industrie a tabloidelor care îi determină pe oameni să fie cruzi şi să profite de minciunile şi durerea pe care le creează”, a adăugat ea, scrie AFP. 

Editorul ziarului Mail on Sunday, grupul Associated Newspapers Limited (ANL), a contestat în faţa Curţii de Apel de la Londra o decizie a justiţiei din februarie, potrivit căreia publicarea scrisorii de la Meghan a fost „vădit excesivă şi deci ilegală” şi a încălcat dreptul la viaţa privată. Acesta a reproşat în special judecătorului de la prima instanţă că s-a pronunţat fără un proces. 

„Acest apel va fi respins”, a declarat joi judecătorul de apel. „Curtea de Apel îşi menţine decizia judecătorului potrivit căreia ducesa se putea aştepta în mod rezonabil să-i fie respectată intimitatea”, a adăugat el, subliniind că textul scrisorii era „personal, privat şi nu prezenta interes legitim pentru public”

Cum a pornit întregul scandal

În această scrisoare către tatăl ei, publicată în 2018, la puţin timp de la căsătoria ei cu prinţul Harry, fosta actriţă americană în vârstă de 40 de ani i-a cerut tatălui ei Thomas Markle, 77 de ani, să înceteze să mai vorbească despre relaţia lor presei.  

Mail on Sunday a fost condamnat să publice pe prima pagină decizia Curţii, iar editorul să-i plătească ducesei de Sussex suma de 450.000 de lire sterline pentur cheltuielile de judecată. Dar tabloidul de mare tiraj a susţinut, în apelul său analizat în noiembrie, că ea a scris scrisoarea ştiind că ar putea fi dezvăluită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Meghan Markle a câștigat procesul intentat tabloidului Mail on Sunday, care a fost condamnat pentru încălcarea vieţii private