Antena Meniu Search
x

Membru ISIS, arestat în Germania. A încercat să se angajeze ca agent de securitate la Euro 2024

EURO 2024. Un bărbat suspectat a fi membru ISIS a fost arestat de polițiștii din Germania după ce a încercat să se angajeze ca agent de securitate la Euro 2024, cu doar câteva zile înainte de începerea campionatului european de forbal, relatează Deutsche Welle.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 15:24

Membru ISIS, arestat în Germania. A încercat să se angajeze ca agent de securitate la Euro 2024
Membru ISIS, arestat în Germania. A încercat să se angajeze ca agent de securitate la Euro 2024 - Profimedia

Un presupus susținător al Statului Islamic a fost arestat cu o săptămână înainte de începerea Campionatului European de fotbal din Germania, a anunțat duminică Parchetul Federal. Suspectul a fost arestat vineri pe aeroportul Köln/Bonn. 

Anchetatorii spun că bărbatul, de naționalitate germano-marocană-poloneză, a transferat bani în septembrie 2023 într-un cont aparținând ramurei Khorasan a grupării teroriste Stat Islamic, care a revendicat atentatul din martie de la Moscova. 

Potrivit agenției de presă germană dpa, bărbatul a aplicat pentru a lucra ca agent de securitate pe durata EURO 2024, la evenimente secundare, din afara stadioanelor de fotbal, dar nu a reușit.

Articolul continuă după reclamă

Care sunt acuzațiile aduse

Pe acelaşi subiect

Suspectul a fost arestat preventiv sub suspiciunea de apartenență la o organizație teroristă din străinătate și de încălcarea Legii privind plățile şi comerțul exterior.

Bărbatul a transferat aproape 1.700 de dolari (1.572 de euro) în criptomone către gruparea teroristă Statul Islamic Provincia Khorasan (ISPK) . În timpul perchezițiilor în locuinţa acestuia, anchetatorii au confiscat telefoane mobile, stocuri de date, computere și "înregistrări suspecte".

Campionat european de fotbal, cunoscut sub numele de Euro 2024, va avea loc în 10 orașe germane diferite. Ministrul german de interne Nancy Faeser a declarat că țara se pregătește pentru "toate pericolele imaginabile" şi a citat amenințări precum terorismul și huliganismul. 2,7 milioane de oameni sunt așteptați pe stadioane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă faceţi de obicei o asigurare de călătorie când plecaţi în vacanţe?
Observator » Stiri externe » Membru ISIS, arestat în Germania. A încercat să se angajeze ca agent de securitate la Euro 2024