Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Spaniei la Euro 2024. "Copiii" au nevoie să arate că s-au maturizat

Naționala de fotbal a Spaniei își începe aventura la Euro 2024 cu un meci cât se poate de greu, împotriva Croației, partida urmând a avea loc sâmbătă, 15 iunie, de la 19.00, ora României, la Berlin.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 11:53

Alvaro Morata este principalul om de gol al Spaniei la Euro 2024 Alvaro Morata este principalul om de gol al Spaniei la Euro 2024 - Profimedia

Spania a fost repartizată în Grupa B la Euro 2024, alături de Croația, Italia și Albania. Teoretic o grupă extrem de complicată, însă, dacă ne gândim că se poate merge în optimi chiar și de pe locul 3, iar Albania pare victimă sigură, ibericii nu ar trebui să aibă mari emoții în privința calificării.

Spania are de apărat o semifinală bifată la Euro 2020, dar ibericii au dezamăgit la Mondialul din 2022, când s-au oprit în faza optimilor de finală, astfel că noua generație de "copii" trebuie să demonstreze, acum, că s-a maturizat și poate obține noi rezultate fantastice.

Lotul Spaniei la Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, mizează la Euro 2024 pe o formulă relativ tânără, presărată cu câțiva veterani precum Jesus Navas, Nacho Fernandez sau Joselu. Lotul Spaniei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari: Unai Simón (Athletic Bilbao), David Raya (Arsenal), Álex Remiro (Real Sociedad).

Fundași: Jesús Navas (Sevilla), Dani Carvajal (Real Madrid), Aymeric Laporte (Al Nassr), Nacho (Real Madrid), Robin Le Normand (Real Sociedad), Marc Cucurella (Chelsea), Álex Grimaldo (Bayer Leverkusen), Daniel Vivian (Athletic Bilbao).

Mijlocași: Rodri (Manchester City), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Álex Baena (Villarreal), Fermín López (Barcelona).

Atacanți: Álvaro Morata (Atlético Madrid), Ferran Torres (Barcelona), Dani Olmo (RB Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Nico Williams (Athletic Bilbao), Joselu (Real Madrid), Lamine Yamal (Barcelona), Ayoze Pérez (Betis).

Alvaro Morata, omul cu golul

Ca la fiecare turneu final, și la Euro 2024 Spania o să fie una dintre echipele care mizează din plin pe cartea atacului. Totuși, spre deosebire de turneele finale precedente, ibericii nu au foarte mulți jucători obișnuiți să înscrie constant pentru echipa națională.

De această dată, la Euro 2024, ideea de a marca goluri stă în special pe umerii lui Alvaro Morata, actualul atacant al lui Atletico Madrid. Morata era obișnuit să stea în umbra altor atacanți de top dar, de fiecare dată când s-a apelat la el și-a făcut datoria cu vârf și îndesat. Așa a ajuns să aibă 34 de goluri în 71 de selecții la echipa națională și 21 de goluri în 48 de meciuri jucate pentru Atletico Madrid în actualul sezon.

Luis de la Fuente, antrenorul Spaniei la Euro 2024

Naționala de fotbal a Spaniei este condusă la Euro 2024 de Luis de la Fuente, un tehnician de 63 de ani cunoscut mai ales pentru modul excelent în care colaborează cu jucătorii tineri. Astfel, De la Fuente a reușit să devină campion european cu naționala U19 a Spaniei, în 2015, campion european cu naționala de tineret a Spaniei, în 2019, și vicecampion olimpic la ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice, ținută însă în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus.

Luis de la Fuente a preluat naționala de seniori a Spaniei spre sfârșitul lui 2022, după eliminarea ibericilor de la Cupa Mondială. Are un palmares excelent inclusiv la cârma acestei echipe, cu opt victorii, două egaluri, două înfrângeri și golaveraj 30-10.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Sport » Lotul Spaniei la Euro 2024. "Copiii" au nevoie să arate că s-au maturizat