Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lotul Italiei la 2024. Campioana europeană en-titre scârțâie

Naționala de fotbal a Italiei își începe aventura la Euro 2024 cu un meci jucat împotriva Albaniei, sâmbătă, 15 iunie, de la 22.00, ora României, la Dortmund.

de Redactia Observator

la 12.06.2024 , 12:48

Gianluigi Donnarumma este căpitanul Italiei la Euro 2024 Gianluigi Donnarumma este căpitanul Italiei la Euro 2024 - Profimedia

Italia a fost repartizată în Grupa B la Euro 2024, alături de Spania, Croația și Albania, și, deși la prima vedere vorbim despre o adevărată "Grupă a Morții", italienii nu ar trebui să aibă mari emoții în privința calificării în faza optimilor de finală, în condițiile în care s-ar putea califica inclusiv de pe locul 3 din grupă.

Totuși, Italia nu trebuie să lase garda jos, chiar dacă intră în competiție din postura de campioană europeană en-titre. Lotul Italiei a suferit numeroase modificări în ultimii ani, iar jocul a început să scârțâie, Squadra Azzura prinzând cu mari emoții biletele pentru turneul final.

Lotul Italiei pentru Euro 2024

Articolul continuă după reclamă

Luciano Spalletti, selecționerul Italiei, mizează pe un mixt de jucători tineri și experimentați la Euro 2024, în speranța că forța grupului anulează absența unor individualități deosebite. Lotul Italiei pentru Euro 2024 îi cuprinde pe:

Portari: Gianluigi Donnarumma (Paris Saint-Germain), Alex Meret (Napoli), Guglielmo Vicario (Tottenham Hotspur).

Fundași: Matteo Darmian (Inter Milan), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Alessandro Bastoni (Inter Milan), Federico Dimarco (Inter Milan), Gianluca Mancini (Roma), Alessandro Buongiorno (Torino), Andrea Cambiaso (Juventus), Raoul Bellanova (Torino), Riccardo Calafiori (Bologna), Federico Gatti (Juventus).

Mijlocași: Nicolò Barella (Inter Milan), Jorginho (Arsenal), Bryan Cristante (Roma), Lorenzo Pellegrini (Roma), Davide Frattesi (Inter Milan), Nicolò Fagioli (Juventus), Michael Folorunsho (Hellas Verona).

Atacanți: Federico Chiesa (Juventus), Stephan El Shaarawy (Roma), Giacomo Raspadori (Napoli), Gianluca Scamacca (Atalanta), Mateo Retegui (Genoa), Mattia Zaccagni (Lazio).

Gianluigi Donnarumma, căpitanul Italiei la Euro 2024

Italia este condusă la Euro 2024, din teren, de un portar care nu mai are nevoie, practic, de nicio prezentare. Pentru că, deşi are, încă, doar 25 de ani, Gianluigi Donnarumma a atins, deja, borne incredibile, mai ales un portar. A evoluat în 251 de meciuri pentru AC Milan, în 114 meciuri pentru Paris Saint Germain şi 61 de meciuri pentru naţionala Italiei, goalkeeperul fiind considerat unul dintre cei mai buni portari din lume.

La nivel de palmares, Gianluigi Donnarumma a bifat un titlu de campion european cu naţionala Italiei, trei titluri de campion al Franţei, o Cupă a Franţei şi două Supercupe ale Franţei, toate cucerite cu Paris Saint Germain, dar şi o Supercupă a Italiei, câştigată cu AC Milan.

Luciano Spalletti, antrenorul Italiei la Euro 2024

La Euro 2024, Italia este condusă de veteranul Luciano Spalletti, 65 de ani, tehnician care a preluat Squadra Azzura în vara anului trecut, după plecarea surprinzătoare a lui Roberto Mancini.

Deși a preluat Italia din mers, Spalletti a reușit să câștige cinci din cele opt meciuri jucate și a pierdut un singur duel, semn că a reușit să readucă Squadra Azzura pe drumul cel bun, după o serie de evoluții sinuoase.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Sport » Lotul Italiei la 2024. Campioana europeană en-titre scârțâie