Antena Meniu Search
x

Mesaj dramatic după ce o tânără româncă a fost arsă de vie în Italia. "Violeta, iartă-ne că nu ţi-am ascultat strigătele" (Video)

Moartea tinerei românce Violeta Mihaela Senchiu, în vârstă de 32 de ani şi mamă a trei copii, a şocat opinia publică din Italia. Femeia a murit în urma unor arsuri grave, după ce iubitul italian a vărsat două canistre de benzină în camera unde Violeta dormea. 

Violeta Mihaela Senchiu, 32 de ani şi mamă a teri copii, a murit în urma unei explozii
Mesaj cutremurător după ce tânăra româncă Violeta Mihaela Senchiu a fost arsă de vie în Italia - mediasetplay.mediaset.it / ondanews.it

Moartea tinerei românce Violeta Mihaela Senchiu, în vârstă de 32 de ani şi mamă a trei copii, a şocat opinia publică din Italia. Femeia a murit în urma unor arsuri grave, după ce iubitul italian a vărsat două canistre de benzină în camera unde Violeta dormea. 

Românca Violeta Mihaela Senchiu a fost arsă de vie sâmbătă, 3 noiembrie.

Gimino Chirichella, de 48 de ani, a premeditat crima. Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere cumpărând două canistre cu benzină. A mers apoi în locuința Violetei, din Sagnano – Sala Consilina. A deschis ușa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca, a turnat benzină pe podea, apoi a dat foc, declanşând un incendiu puternic în apartament. 

În urma incendiului, românca a suferit arsuri foarte grave, fiind transportată la spitalul „Luigi Curto” din Polla. Violeta și-a dat sufletul după câteva ore la spital, în chinuri groaznice.

Pe acelaşi subiect

Revoltă în Italia după moartea Violetei

Moartea româncei a stârnit revoltă şi emoţii puternice în Italia.

În urma dispariţiei Violetei, Consulta delle Donne Amministratrici del Vallo di Diano e Tanagro, o organizaţie a femeilor din provincia Salerno, a transmis un mesaj cutremurător pe Facebook.

Redăm, integral, textul scrisorii:

"Violeta, iartă-ne, am eșuat! Nu am auzit țipetele tale de ajutor, am stat indiferenți și am așteptat ca tu să găsești puterea de a ne căuta. Am eșuat! Acțiunile noastre nu au ajuns până la tine, pentru că femeilor ca tine nu le sunt de ajuns doar vorbele, ele au nevoie de gesturi concrete pe care să le primească în interiorul caselor, mai ales atunci când nu au forța să dezvăluie ce se întâmplă în casele lor. De ce nu ne-ai căutat? Pentru a-ți proteja copiii, de frica monstrului care era lângă tine? Nu știm! Putem doar să repetăm că am eșuat cu toții, familie și prieteni; nimeni nu a înțeles, nimeni nu a simțit că era atâta ură împotriva ta?? 

La școală nu a fost niciun profesor, niciun coleg de clasă care să perceapă o neliniște a copiilor sau a mamei lor? Societatea, statul, nu au aflat nimic, niciodată, despre situația de nesiguranță, de disconfort emoțional al acestei femei? Poliția, în nicio altă acțiune nu a văzut brutalitatea acelui monstru care te-a ucis? Cetățenii, cum ar fi vecinul, angajatorul, proprietarul magazinului unde îți făceai zilnic cumpărăturile, nu ți-au simțit durerea niciodată?? Toți am eșuat pentru că ți-am întors spatele și nu am vrut să vedem ce se întâmplă.

Iartă-ne, Violeta, pentru că te-am lăsat să pleci, dar în numele tău vom continua să strigăm „stop violenței” și să ajutăm femeile să iasă dintr-o situație similară cu a ta și să nu se mai spună că dacă o femeie stă lângă un bărbat care o chinue este pentru că e slabă de fire, sau pentru că o maltrata, sau pentru că de fapt și-a căutat-o. Când toate femeile se vor simți înțelese și protejate în acțiunile lor, vor vorbi despre ce li se întâmplă și vor denunța monștii. Cu vorbele suntem împotriva violenței dar, din nefericire, astăzi încercăm să înțelegem ceea ce ți s-a întâmplat ție, un om violent s-a folosit de cea mai crudă violență pentru a te ucide, probabil pentru că îi spusesei că relația voastră s-a terminat. Iartă-ne, Violeta, dacă nu te-am salvat!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Mesaj dramatic după ce o tânără româncă a fost arsă de vie în Italia. "Violeta, iartă-ne că nu ţi-am ascultat strigătele" (Video)