Antena Meniu Search
x

Video Mesajul ambasadorilor arabi acreditați în România, pentru premierul israelian: "Ține de oamenii lui să vadă dezastrul şi să-i spună, apoi, ce are de făcut"

Ţările arabe susţin soluţia celor două state pentru rezolvarea conflictului dintre Israel şi Palestina. Este mesajul transmis de ambasadorii ţărilor arabe acreditaţi în România, după ce au fost la negocieri, în Parlament, cu senatorii din comisia de politică externă. 

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 09:44

Vezi și

Soluţia celor două state independente este susţinută inclusiv de România, iar preşedintele Klaus Iohannis a pledat pentru această soluţie săptâmana trecută, la reuniunea Consiliului European.

Rana Mokaddem, ambasadorul Libanului: Arabii cred cu tărie că este nevoie de soluţia celor două state. Să fie un stat palestinian care să existe lângă statul israelian în pace şi securitate, dar drepturile palestinienilor trebuie să fie bazate pe justiţie. 

15 ambasadori ai statelor arabe acreditaţi în România au purtat negocieri diplomatice în Parlament cu senatorii din Comisia de politică externă.

Rana Mokaddem, ambasadorul Libanului: Cu cât războiul se exinde, cu atât vor creşte riscurile. Imaginea clădirilor doborâte, a pierderilor de vieţi umane, a spitalelor, bombardarea şcolilor, a moscheilor, a bisericilor este foarte periculoasă. Duce la multă furie şi frustrare în toată lumea arabă şi în mai multe locuri din lume.

Pe acelaşi subiect

200 de români, captivi în Gaza

Amabasadorii arabi au avut un mesaj şi pentru premierul israelian, Benjamin Netanyahu.

Rana Mokaddem, ambasadorul Libanului: Nu sunt în poziţia în care îi pot trimite un mesaj. Cred că ţine de oamenii lui să vadă dezastrul care se întâmplă şi să-i spună, apoi, ce are de făcut. Ţine de ei să se trezească.

240 de oameni au fost rapiţi de teroriştii din gruparea Hamas şi sunt ostatici în Fâşia Gaza de mai bine de 3 saptămâni. În Gaza sunt peste 200 de români, captivi acolo de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Mesajul ambasadorilor arabi acreditați în România, pentru premierul israelian: "Ține de oamenii lui să vadă dezastrul şi să-i spună, apoi, ce are de făcut"