Antena Meniu Search
x

Video Hamas susține că sunt sute de morți după atacul israelian din Jabalia: Vom elibera un număr de ostatici străini în zilele următoare

Război Israel - Hamas. Israelul a trecut la cea de-a treia etapă a războiului. Operaţiunile terestre se înteţesc, totul în timp ce atacurile aeriene duc la pagube din ce în ce mai mari. O tabără de refugiaţi a fost distrusă ieri, iar zeci de oameni şi-au pierdut viaţa. Organizaţia Hamas a anunţat totuşi că va elibera în zilele următoare mai mulţi ostatici străini. Tensiunile conflictului se resimt şi în alte ţări unde sute de oameni ies în stradă pentru a cere dreptate palestinienilor.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 08:43

Sursa foto: Profimedia Vezi și

Sentimente puternice de disperare şi neputinţă au pus stăpânire pe palestinieni, după atacul asupra taberei de refugiaţi din Jabalia. Valul de răniţi i-a pus pe medici din nou într-o situaţie dramatică. Spitatele nu au mai făcut faţă, iar cadrele medicale au fost nevoite să transforme coridoarele în săli de operaţie. Armata israeliană a revendicat atacul din Fâşie şi confirmă că a eliminat şi un comandant de rang foarte înalt al Hamas, unul dintre liderii masacrului din 7 octombrie.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt armată: În timpul asasinării lui, mai mulţi terorişti au fost omorâţi. Terorişti care au stat cu ei în clădire şi în zona subterană.

Egiptul a acceptat să primescă peste 80 de palestinieni răniţi

Numărul morţilor din tabăra de refugiaţi este însă incert. În timp ce oficialii palestinieni spun că 50 de persoane şi-au pierdut viaţa, organizaţia Hamas susţine că sunt cel puţin 400 de victime. O rază de speranţă vine însă din partea Egiptului.

Pe acelaşi subiect

Ţara a acceptat să primescă astăzi peste 80 de palestinieni răniţi care au nevoie urgentă de tratamente medicale, spun oficialii. Mai mult, aproape 70 de camioane cu ajutoare umanitare au ajuns ieri în enclavă. În tot acest timp, Hamas a făcut un anunţ mult aşteptat de întreaga lume. 

Militant Hamas: Unele ţări au intervenit pentru a fi eliberaţi câţiva dintre reţinuţii din Gaza care au naţionalitate străină. Am primit cererile acestor ţări. Prin urmare, am informat mediatorii că vom elibera un număr de străini în zilele următoare.   

Bolivia a anunţat că va rupe legăturile diplomatice cu Israelul

Declaraţia nu a impresionat Israelul. Atacurile au continuat şi pe timpul nopţii, totul în timp ce vehiculele blindate au continuat să înainteze spre capitală. Escaladarea conflictului duce şi la repercursiuni politice. Bolivia a anunţat că va rupe legăturile diplomatice cu Israelul. 

Freddy Mamani, ministrul de Externe: Prioritizând respectul pentru viaţă, am decis să încheiem relaţiile cu Israelul, să respingem şi să condamnăm ofensiva militară disproporţionată şi agresivă a ţării în Gaza, dar şi ameninţarea la adresa securităţii şi păcii internaţionale. 

Războiul a dus la zeci de manifestaţii în toată lumea care nu par să se termine prea curând. În Iordania, protestatarii s-au adunat şi au cerut anularea tratatului de pace cu Israelul în timp ce fluturau steaguri palestiniene. 

Tensiuni sunt şi în Marea Britanie. Poliţia din Manchester a trebuit să prezinte scuze după ce mai mulţi ofiţeri au rupt afişele cu pozele ostaticilor israelieni. Iar în Birmingham, un activist a eliberat zeci de şoareci într-un restaurant fast-food acuzat că sprijină Israelul. La Paris, aproape 60 de semne graffiti cu Steaua lui David au fost desenate pe ziduri și clădiri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Hamas susține că sunt sute de morți după atacul israelian din Jabalia: Vom elibera un număr de ostatici străini în zilele următoare