Antena Meniu Search
x

Mesajul de Paște al patriarhului Kiril, un susținător al președintelui Putin: "Acest război să se termine cât mai repede posibil''

Patriarhul rus Kiril a transmis un mesaj în ajunul Paştelui, prin care îşi exprimă speranţa. Conducătorul Bisericii Ortodoxe ruse, a cărui susţinere a ”operaţiunii militare speciale” a lui Vladimir Putin în Ucraina i-a consternat pe mulţi creştini, spune că speră ca războiul rus în Ucraina să se termine rapid, însă fără să-l condamne.

de Cristina Dimulescu

la 23.04.2022, 17:24

Patriarhul rus Kiril în timpul unei slujbe
Patriarhul rus Kiril în timpul unei slujbe - Shutterstock

Patriarhul Kiril a stropit cu apă sfinţită bucăţi de pâine de Paşte, cunoscută sub numele de ”kulişi”, pentru a fi trimise în regiunea ucraineană Donbas. Slujba a avut loc în exteriorul Catedralei Hristos Mântuitorul, la Moscova, sâmbătă, în ajunul Paştelui ortodox, prilej cu care Kiril a transmis şi un mesaj. 

”Fie ca Dumnezeu să le dea acest dar de Paşte ca ajutor celor care sunt implicaţi în acest conflict, să le potolească inimile, minţile şi sufletele, pentru ca acest război să se termine cât mai repede posibil şi ca pacea atât de aşteptată să domnească”, a spus el patriarhul Kiril într-o rugăciune.

Astfel, Kiril a vorbit despre necesitatea unei reconcilieri, însă nu a pus în discuţie şi nu a criticat această campanie militară.

”Fie ca Domnul să reconcilieze mai întâi poporul nostru în Ucraina, în Donbas, unde sângele curge în continuare”, a mai spus patriarhul Kiril.

Patriarul Kiril, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că susţine intervenţia militară a acestuia în Ucraina. Această poziţie a împărţit Biserica Ortodoxă în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Mesajul de Paște al patriarhului Kiril, un susținător al președintelui Putin: "Acest război să se termine cât mai repede posibil''