Antena Meniu Search
x

Mesajul fostului președinte Barack Obama, după 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie: "Lista de învăţăminte este lungă"

Fostul preşedinte american Barack Obama le-a adus omagiu, sâmbătă, victimelor atacurilor teroriste produse pe 11 septembrie 2001, în acelaşi timp lăudând intervenţiile echipajelor de urgenţă şi eforturile armatei şi serviciilor de securitate pentru apărarea Statelor Unite.

de Redactia Observator

la 11.09.2021, 19:07

fostul președinte al SUA Barack Obama
Fostul președinte al SUA, Barack Obama, la comemorarea victimelor atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001 - Profimedia Images

"Astăzi, îi onorăm pe cei aproape 3.000 de bărbaţi, femei şi copii care au murit pe 11 septembrie 2001 şi, în plus, pe cei care şi-au pierdut vieţile în serviciul ţării noastre în cele două decenii de atunci. Reafirmăm angajamentul de a menţine o încredere sacră în relaţiile cu familiile lor - inclusiv cu cei care şi-au pierdut părinţii şi care au dat dovadă de atât de multă rezilienţă. Dar această aniversare este şi o reflecţie asupra a ce am învăţat în cei 20 de ani de la acea dimineaţă teribilă", a declarat Barack Obama într-un mesaj difuzat sâmbătă.

"Lista de învăţăminte este lungă şi va continua. Dar un lucru a devenit clar pe 11 septembrie şi este clar de atunci, acela că America a fost mereu căminul eroilor care merg spre pericole pentru a face ceea ce trebuie", a adăugat Barack Obama. "Pentru Michelle şi pentru mine, imaginea care persistă din acea zi nu se referă doar la turnurile prăbuşite şi la ruinele rămase. Sunt şi pompierii care aleargă să urce pe scări în timp ce alţii alergau să coboare. Pasagerii care au decis să ia cu asalt cabina piloţilor, ştiind că ar putea fi ultimul lor act. Voluntarii care s-au prezentat zilele următoare la centre de recrutare, cu intenţiile de a-şi pune vieţile la dispoziţie", a continuat Barack Obama.

Armata SUA a făcut dreptate cu Osama ben Laden, consideră Obama

"În ultimii 20 de ani, am văzut permanent aceste dovezi de curaj şi altruism. Le-am văzut acum zece ani, când, după ani de perseverenţă, armata noastră a făcut dreptate cu Osama ben Laden. Şi vedem acest lucru astăzi, când medicii şi asistenţii, epuizaţi, fac tot ce pot pentru a salva vieţi (...)", a subliniat Barack Obama.

"Aceşti oameni reprezintă ce este mai bun în America, ceea ce ne poate aduce împreună şi ceea ce trebuie să ne aducă împreună. 11 Septembrie ne aminteşte de faptul că mulţi americani îşi arată devotamentul în moduri extraordinare, nu doar în momente de crize majore, ci în fiecare zi. Să nu uităm acest lucru şi să nu luăm niciodată aceste lucruri ca fiind de-a gata", a încheiat Barack Obama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Mesajul fostului președinte Barack Obama, după 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie: "Lista de învăţăminte este lungă"