Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Metoda inovatoare prin care New York vrea să scape de şobolani. "Legea Flaco" foloseşte pastile contraceptive

New York a adoptat o strategie inovatoare pentru a reduce populația de șobolani, folosind pastile contraceptive plasate în capcane accesibile. Planul vizează o soluție cât mai "umană", informează Sky News.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 20:49

Conform aprobării consiliului orașului, pastilele contraceptive, numite Contrapest, vor fi utilizate începând cu anul viitor, într-o zonă restrânsă din oraș. Prin asta se urmărește reducerea populației de șobolani fără a afecta alte animale sau mediul.

"Legea Flaco" împotriva şobolanilor

Contrapest, un produs de origine vegetală, acționează prin inducerea unei stări asemănătoare menopauzei la femele și prin limitarea producției de spermă la masculi. Senestech, compania care produce acest produs, susține că administrarea cumulată a pastilelor poate reduce populația de șobolani cu până la 95% pe parcursul a 12 luni.

Vezi și

Inițiativa, denumită "Legea Flaco", este văzută ca fiind o soluție pe termen lung, având în vedere că o pereche de șobolani poate genera până la 15.000 de descendenți într-un an, relatează Mediafax.

Organizația PETA a lăudat inițiativa, considerând-o o abordare inovatoare față de metodele letale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Ştiri externe » Metoda inovatoare prin care New York vrea să scape de şobolani. "Legea Flaco" foloseşte pastile contraceptive