Antena Meniu Search
x

Incident grav la metroul din New York! Cel puţin 34 de victime într-o deraiere. Sute de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă

Autorităţile americane au anunţat că până la 34 de persoane au fost răniţi, după ce o garnitură de metrou a ieşit de pe şine, în timp ce intra într-o staţie din cartierul newyorkez Harlem, transmite The Chicago Tribune.

- Nytimes.com

Autorităţile americane au anunţat că până la 34 de persoane au fost răniţi, după ce o garnitură de metrou a ieşit de pe şine, în timp ce intra într-o staţie din cartierul newyorkez Harlem, transmite The Chicago Tribune.

Zeci de pasageri au fost aruncaţi pe podea şi sute de persoane speriate au fost obligate să evacueze garnitura de metrou deraiată prin tunelurile întunecate din New York.

Acest incident atrage atenţia asupra problemelor pe care le are metroul newyorkez, de la echipamente învechite şi până la probleme de siguranţă. Un număr de 34 de persoane au suferit de această dată doar răni superficiale în urma deraierii din Harlem.

Pasagerii au postat pe reţelele de socializare fotografii cu garnitura de metrou zdrobită lateral, după ce s-a târât de marginea tunelului subteran. De asemenea, garnitura a lăsat în urmă o grămadă de resturi, de la bucăţi de beton şi până la echipamente distruse.

Mai mulţi pasageri susţin că garnitura de metrou a sărit neaşteptat şi apoi a început să se zdruncine violent înainte de staţia de pe 125th Street şi St. Nicholas Avenue.

”Am început să vedem scântei pe fereastră. Oamenii cădeau”, a declarat Susan Pak.

Directorul Autorităţii Metropolitane de Transporturi, Joe Lhota, a declarat că incidentul a avut loc după declanşarea frânei de urgenţă, dar nu este clar ce a dus la activarea frânei de urgenţă. De asenenea, garnitura de metrou nu s-a răsturnat în urma incidentului.

Mai multe defecţiuni mecanice şi căderi de electricitate au lovit de la începutul anului metroul din New York.

De asemenea, pasagerii au rămas blocaţi pentru ore în garnituri de metrou, în mai multe incidente separate care au avut loc de la începutul anului în metropola New York.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Incident grav la metroul din New York! Cel puţin 34 de victime într-o deraiere. Sute de pasageri au fost evacuaţi de urgenţă