Antena Meniu Search
x

Mexicanii au descoperit peste 30 de cadavre în două gropi comune. Zona este controlată de Cartelul Jelisco Noua Generaţie

Treizeci şi unu de cadavre îngropate în două gropi comune clandestine au fost exhumate de autorităţile locale în vestul Mexicului, o regiune marcată de violenţa legată de crima organizată, au anunţat joi responsabili locali, informează vineri AFP.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 11:02

Autorităţile mexicane au descoperit 31 de cadavre în două gropi comune
Autorităţile mexicane au descoperit 31 de cadavre în două gropi comune - Profimedia Images

"Am numărat deja 31 de victime", a declarat pentru presă procurorul statului Jalisco, Luis Joaquin Mendez, adăugând că autorităţile dispun de elemente ce permit să fie identificate jumătate dintre trupuri pentru a fi predate familiilor.

O primă groapă comună a fost localizată pe 1 februarie în localitatea San Isidro Mazatepec, în municipalitatea Tjajomulco de Zuniga. După mai multe zile de investigaţii şi scoaterea mai multor saci ce conţineau cadavre, a fost identificată o a doua groapă comună.

Statul Jalisco, controlat de puternicul Cartel Jalisco Noua Generaţie (CJNG), este unul dintre statele mexicane cele mai lovite de violenţele legate de crima organizată. În 2022, aici au fost descoperite 301 de trupuri, repartizate în 41 de gropi comune, şi 544 de cadavre au fost descoperite în 2020, cel mai mare număr până la această dată.

Potrivit datelor oficiale, Mexicul a înregistrat peste 340.000 de omucideri, atribuite majoritatea unor organizaţii criminale, după lansarea unei ofensive militare antidroguri în decembrie 2006. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Mexicanii au descoperit peste 30 de cadavre în două gropi comune. Zona este controlată de Cartelul Jelisco Noua Generaţie