Antena Meniu Search
x

Video "Mi-am folosit toţi banii ca să cumpăr casa, acum totul este distrus". Furtuna Ciaran devastează sudul Europei, rafalele ajung la peste 140 de km pe oră

Ciaran, furtuna care va intra în istorie, a lovit cu forţa unui uragan vestul şi sudul Europei. Bilanţul morţilor a ajuns la 15. Vijelia continuă să producă efecte devastatoare. Concomitent, Franţa se pregăteşte şi pentru furtuna Domingos. În Italia, meteorologii vorbesc de cea mai puternică furtună care a lovit ţara lor în ultimii 100 de ani.

de Redactia Observator

la 04.11.2023, 10:47

Vezi și

În Italia, pompierii continuă operațiunile de salvare. Pentru a se salva din faţa puhoailor, localnicii folosesc bărcile, puse la dispoziţie de autorităţi.

Ploile nemaivăzute au inundat magazinele, casele și spitalele din marile orașe. Vijelia a atins cu rafale de peste 140 de kilometri pe oră. 6 oameni au fost ucişi de furtună. În întreg Occidentul, bilanțul este tragic - 15 oameni au murit. O femeie din Toscana are lacrimi in ochi. Casa pentru care a muncit o viaţă a fost pusă la pământ într-o clipă de furtuna Ciaran.

Localnică: Mi-am folosit toţi banii ca să cumpăr casa, să o repar, iar acum totul este distrus. 

Oamenii dau vina pe autorități. 

Pe acelaşi subiect

Localnic: Sperăm că o să vină cineva să ne ajute, pentru că, până acum, nu a venit nimeni nici măcar să ne aducă apă, din moment ce apa nu este potabilă. Măcar câteva sticle de apă.

Sursa Local Team

De la înălțime, imaginile sunt dezolante - apa a înghiţit tot pe sute de hectare. Autoritățile folosesc elicoptere și bărci pentru a ajunge la persoanele refugiate pe propriile acoperișuri. 

Nouă state europene sunt vizate de avertizări de vreme rea

Este cod rosu de vant în Serbia, Croatia, Spania, Portugalia si cod rosu de ploi in Slovenia. În Belgia, un copil de cinci ani şi o femeie de 64 de ani au murit loviti de copaci doboriti d e vant

Primarul oraşului Ghent: Am emis o alertă prin intermediul reţelelor sociale pentru a cere tuturor să rămână în casă, să fie prudenți și să nu se apropie de copacii înalți.

Ciaran a măturat şi Spania de la un capăt la altul. În centrul Madridului, o femeie a murit, după ce un arbore a fost pus la pământ de vântul puternic. 

Vijelia alimentează incendiile de vegetație din estul țării. În Valencia, peste 2 mii de hectare au fost pârjolite de flăcări, iar 850 de oameni au fost nevoiți să-și abandoneze casele. 200 de pompieri duc o luptă contracronometru împotriva flăcărilor, înainte ca acestea să ajungă în zonele locuite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Mi-am folosit toţi banii ca să cumpăr casa, acum totul este distrus". Furtuna Ciaran devastează sudul Europei, rafalele ajung la peste 140 de km pe oră