Antena Meniu Search
x

Video "Totul este distrus". Sute de oameni, rămaşi fără case, după dezastrul dezlănţuit de Ciaran. În Italia, e cea mai mare furtună din ultimii 100 de ani

O furtună care va intra în istorie a lovit cu forţa unui uragan vestul şi sudul Europei. Cel puţin 12 oameni au murit şi zeci au fost răniţi, după ce vântul care a bătut cu peste 200 kilometri pe oră a prăbuşit copaci peste case şi maşini. În Italia, meteorologii vorbesc de cea mai puternică furtună care a lovit ţara lor în ultimii 100 de ani. 

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 21:55

Vezi și

Ploile nemaivăzute au inundat magazinele, casele și spitalele din marile orașe. Vijelia a atins Italia cu rafale de peste 140 de kilometri pe oră. Cinci oameni au fost ucişi de furtună. În întreg Occidentul, bilanțul este tragic - 12 oameni au murit. 

Furtuna Ciaran a făcut ravagii în Toscana

O femeie din Toscana are lacrimi în ochi. Casa pentru care a muncit o viaţă a fost pusă la pământ într-o clipă de furtuna Ciaran.

Femeie din Toscana: Mi-am folosit toţi banii ca să cumpăr casa, să o repar, iar acum totul este distrus. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii dau vina pe autorități. 

Oamenii au rămas fără apă şi mâncare

Bărbat: Sperăm că o să vină cineva să ne ajute, pentru că, până acum, nu a venit nimeni nici măcar să ne aducă apă, din moment ce apa nu este potabilă. Măcar câteva sticle de apă.

De la înălțime, imaginile sunt dezolante - apa a înghiţit tot pe sute de hectare. Autoritățile folosesc elicoptere și bărci pentru a ajunge la persoanele refugiate pe propriile acoperișuri. 

Noua state europene sunt vizate de avertizări de vreme rea. Este cod roşu de vânt în Serbia, Croaţia, Spania, Portugalia şi cod roşu de ploi în Slovenia.

Un copil de cinci ani a murit lovit de un copac în Belgia

În Belgia, un copil de cinci ani şi o femeie de 64 de ani au murit loviţi de copaci.

Ciaran a măturat şi Spania de la un capăt la altul. În centrul Madridului, o femeie a murit, după ce un arbore a fost pus la pământ de vântul puternic. 

Vijelia alimentează incendiile de vegetație din estul țării. În Valencia, peste 2.000 de hectare au fost pârjolite de flăcări, iar 850 de oameni au fost nevoiți să-și abandoneze casele. 200 de pompieri duc o luptă contracronometru împotriva flăcărilor, înainte ca acestea să ajungă în zonele locuite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » "Totul este distrus". Sute de oameni, rămaşi fără case, după dezastrul dezlănţuit de Ciaran. În Italia, e cea mai mare furtună din ultimii 100 de ani