Antena Meniu Search
x

Video Vreme neobișnuită în noiembrie. Furtuna Ciaran care a răvăşit Italia și UK va aduce ploi și vijelii în România

Vreme neobişnuit de caldă toată luna noiembrie. Temperaturile se vor apropia din nou de 30 de grade, cu 10 mai mult decât ar fi normal. Şi tot ca vara sunt anunţate ploi şi furtuni. Şi de 1 decembrie, în prima zi de iarnă calendaristică, vom putea asista la parada de Ziua Naţională în palton, fără căciuli, fulare şi mănuşi. Deocamdată jumătate de ţară se află sub cod galben de vânt.

de Redactia Observator

la 03.11.2023, 21:09

Vezi și

Vântul puternic a smuls bucăţi din acoperişul şi faţada unei clădiri istorice din Satu Mare. Pompierii au închis strada pentru a proteja trecătorii şi au fixat bucăţile de tablă. De altfel, în jumătate de ţară vântul suflă cu putere. 27 de judeţe sunt sub cod galben, iar rafalele trec în unele zone de 60 de kilometri pe oră. 

În Arad s-a iscat o furtună din senin. Norii negri au acoperit cerul, iar şoferii abia au mai putut înainte prin perdeaua de apă. De mâine, o coadă a ciclonului care a răvăşit Italia, Marea Britanie şi Franţa ajunge şi la noi şi aduce ploi în sudul şi estul ţării.

Deşi temperaturile se vor apropia de 30 de grade, cu 15 mai mult decât ar fi normal, vor fi vijelii şi precipitaţii ca în plină vară. Meteorologii spun că fenomenul e neobişnuit pentru luna noiembrie.

Toată luna noiembrie temperaturile vor fi peste limitele normale ale periodei

Pe acelaşi subiect
  • Oana Catrina, meteorolog ANM: Va rămâne nefiresc de caldă şi în săptămâna care urmează. Practic, vom vorbi de temperaturi care vor depăşi frecvent 19-20 de grade şi chiar 24 de grade Celsius. Rămânem în continuare cu vremea asta deosebit de caldă pentru perioada în care ne aflăm. Aceste estimări spun că cel puţin până la 4 săptămâni rămânem pe un trend al val de temp mult mai mari. 

Meteorologii au făcut deja primele estimări şi pentru ultima lună din an. 

  • Ana Maria Gheorghe: Primele zile calendaristice de iarnă o să fie, cum ne-am obişnuit, cu temperaturi mai mari decât ar fi normal. Cel mai probabil, nu vom vedea fulgi de nea în minivacanţa de la începutul lunii decembrie. Vor fi mai degrabă valori ca de toamnă, cu până la 10 grade Celsius în termometre şi ploaie în aproape toată ţara. 

Vremea neobişnuit de caldă a ţinut pentru prima dată deschise în noiembrie cele mai înalte drumuri din ţară, Transalpina şi Tranfăgărăşan. Autorităţile au anunţat, însă, că de luni cele două şosele se închid. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vreme neobișnuită în noiembrie. Furtuna Ciaran care a răvăşit Italia și UK va aduce ploi și vijelii în România