Antena Meniu Search
x

Mii de oameni au fost evacuați în Belgorod, după ce rușii au găsit o altă bombă neexplodată

Peste 3.000 de persoane au fost evacuate în oraşul rusesc Belgorod din clădirile situate în apropierea locului unde joi seara a explodat un obuz aerian, după ce a fost găsit un al doilea dispozitiv, a declarat guvernatorul regiunii ruse cu acelaşi nume, Viaceslav Gladkov, transmite Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.04.2023, 15:29

explozie în Belgorod, Rusia
Mii de oameni au fost evacuați în Belgorod, după ce rușii au găsit o altă bombă neexplodată - Profimedia Images

"Geniştii au găsit un dispozitiv exploziv. Specialiştii Ministerului rus al Apărării au luat decizia de a-l dezamorsa pe poligon", a explicat guvernatorul regiunii Belgorod, de la graniţa cu Ucraina, pe canalul său Telegram. Ca urmare, a spus el, a fost luată decizia de a evacua 17 clădiri adiacente pe o rază de 200 de metri.

Rușii nu au precizat ce fel de bombă au găsit în Belgorod

Potrivit autorităţilor, dispozitivul exploziv, a cărui natură nu se precizează, a fost găsit în apropierea locului unde a explodat anterior o bombă, lansată accidental de un avion de vânătoare rusesc.

Proiectilul, care a rănit trei persoane şi a provocat panică în rândul populaţiei locale, a creat un crater cu diametrul de 20 de metri în centrul capitalei regionale.

Explozia obuzului, al cărui tip nu a fost precizat de Ministerul rus al Apărării, a afectat, de asemenea, mai multe clădiri rezidenţiale, maşini şi stâlpi de linie de înaltă tensiune.

Ministerul a declarat că a fost deschisă o anchetă pentru a clarifica cauzele incidentului, care aminteşte de prăbuşirea în octombrie a unui avion de vânătoare Su-34 care a ucis 16 persoane atunci când s-a izbit de o clădire în sudul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Mii de oameni au fost evacuați în Belgorod, după ce rușii au găsit o altă bombă neexplodată