Antena Meniu Search
x

Video O rachetă rusească, doborâtă de ucraineni, a căzut într-un sat din R. Moldova. Zeci de bombe lansate de Moscova într-o singură zi

O rachetă rusească a căzut astăzi la 100 de kilometri de România, în Republica Moldova. Proiectilul viza o ţintă din Ucraina, dar a fost doborât de aviaţia Kievului deasupra ţării vecine. A fost doar una dintre zecile de rachete lansate de Armata lui Putin asupra Ucrainei în ultimele 24 de ore. Cel puţin 13 oameni au fost răniţi la Kiev şi aproape întreg oraşul a rămas fără apă din cauza bombardamentelor. 

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 21:04

Vezi și

Acesta este momentul în care racheta lansată ruşi se prăbuşeşte şi explodează pe teritoriul Republicii Moldova.  Incidentul a avut loc într-o localitate de la graniţa cu Ucraina, periculos de aproape de frontiera noastră. Dacă nu ar fi fost doborât, proiectilul urma să cadă la 25 de kilometri distanţă, peste o centrală hidroelectrică de pe Nistru. 

Igor Grosu, preşedintele Parlamentului Molodovei: "La faţa locului este o echipă a ministerului de interne, poliţia de frontieră, evaluează pagubele, slavă Domnului nu a avut nimeni de suferit." 

Suflul exploziei a spulberat ferestrele şi acoperişurile mai multor case. Zona a fost imediat izolată ca măsură de precauţie.

A fost numai una din cele peste 50 de rachete lansate azi-dimineaţă de soldaţii lui Putin. Trei hidrocentrale au fost lovite de bombe şi au lăsat milioane de ucraineni fără electricitate, adică şi fără căldură, apă de băut şi lumină. La Kiev, situaţia este critică. 8 din 10 localnici nu mai au apă. 

Pe acelaşi subiect

Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării: "Forțele armate ale Federației Ruse au continuat loviturile cu arme aeriene și maritime de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune împotriva sistemelor militare și energetice ale Ucrainei. Obiectivele loviturilor au fost atinse. Toate țintele desemnate au fost atinse."

Ploaia de bombe lansată asupra Ucrainei este răzbunarea Rusiei pentru contra-atacul ucrainean de sâmbătă, când dronele au lovit flota rusă din Marea Neagră. Surse occidentale susţin că a fost avariată fregata Amiral Makarov, devenită mândria Flotei Ruse, după ce Kievul a scufundat crucişătorul Moskva. 

Rușii s-au retras din acordul pentru exportul cerealelor

O altă consecinţă a atacului ucrainean cu drone de sâmbătă dimineaţa este şi retragerea Rusiei din acordul cu Ucraina pentru continuarea exporturile de cereale. Moscova spune că nu mai poate continua acest acord deoarece Ucraina s-ar fi folosit de acest culoar pentru cereale pentru a lansa atacuri asupra Rusiei. 

Dimitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului: "Puteţi observa cu toţii cum acţiunile Ucrainei duc la agravarea conflictului. Puteți vedea că tocmai aceste acțiuni, ale părţii ucrainene, perturbă de fapt acest acord şi subminează atmosfera de încredere și securitate garantată. Şi acest joc devine din ce în ce mai riscant şi mai periculos." 

 În acest moment 176 de nave ucrainene cu alimente sunt blocate de Rusia. Mai multe ţări au sărit în apărarea Ucrainei în problema exporturilor, inclusiv Turcia, cu care Rusia are relaţii foarte bune.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei: "Cu mecanismul comun pe care l-am instituit la Istanbul, am contribuit la reducerea relativă a crizei alimentare globale prin punerea în circulație a 9,3 milioane de tone de cereale ucrainene în întreaga lume." 

O soluţie vine din Franţa. Parisul lucrează la o rută terestră care să permită Ucrainei să îşi exporte grânele prin România sau Polonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » O rachetă rusească, doborâtă de ucraineni, a căzut într-un sat din R. Moldova. Zeci de bombe lansate de Moscova într-o singură zi