Antena Meniu Search
x

Mii de vieți în pericol din cauza lipsei de oxigen în spitalele din Ucraina. OMS cere coridor logistic prin Polonia pentru aprovizionare

Majoritatea spitalelor din Ucraina ar putea rămâne fără oxigen în 24 de ore, avertizează Organizația Mondială a Sănătății.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 17:28

Organizația Mondială a Sănătății se declară îngrijorată în privința aprovizionării cu oxigen a spitalelor din Ucraina, pe fondul bombardamentelor lansate de Rusia în această țară, și avertizează că majoritatea spitalelor ar putea rămâne fără oxigen în 24 de ore, scrie The Guardian.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, au cerut ca oxigenul să fie transportat în siguranță, inclusiv printr-un coridor logistic prin Polonia.

„Camioanele nu pot transporta proviziile de oxigen de la fabrici la spitale în întreaga țară, inclusiv la Kiev. Majoritatea spitalelor și-ar putea epuiza rezervele de oxigen în următoarele 24 de ore. Unele le-au epuizat deja. Acest lucru pune în pericol mii de vieți", au spus cei doi.

Harta zonelor de risc din Ucraina

AFP a publicat, pe Twitter, o hartă pe care sunt marcate principalele zone de luptă din Ucraina, inclusiv punctele "fierbinţi" din jurul Kievului. În imagine e prezentată situaţia din 27 februarie, 11:00 - ora României. Cu portocaliu sunt marcate zonele aflate sub controlul trupelor ruse, care includ şi baza aeriană de la Hostomel, cucerită în prima noapte de la declanşarea invaziei. Jurnaliştii AFP precizează că harta are caracter orientativ.

Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina estimează că, până acum, au murit 4.300 de soldați ruși. Pe de altă parte, Rusia nu a făcut publice cifrele victimelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Mii de vieți în pericol din cauza lipsei de oxigen în spitalele din Ucraina. OMS cere coridor logistic prin Polonia pentru aprovizionare