Antena Meniu Search
x

Militarii germani, verificaţi de autorităţi. Motivul incredibil pentru care se întâmplă asta

Autorităţile de la Berlin vor o verificare a recruţilor, pentru că există semne că islamişti încearcă să se alăture forţelor armate germane.

Autorităţile de la Berlin vor o verificare a recruţilor, pentru că există semne că islamişti încearcă să se alăture forţelor armate germane.

În consecinţă, forţele armate vor ca recruţii să fie verificaţi de agenţia de contrainformaţii a armatei începând din iulie 2017, pentru ca extremiştii, teroriştii şi criminalii să poată fi identificaţi rapid.

Astfel de verificări de securitate necesită schimbări în legile care guvernează armata.

Un proiect de document ce justifică astfel de schimbări, văzut de Welt am Sonntag, a spus că există sugestii că islamişti încearcă să introducă recruţi în forţele armate, pentru antrenament.

Germania este în alertă după o serie de atacuri violente, în luna iulie, dintre care două au fost revendicate de Stat Islamic, iar ministrul de Interne a anunţat deja planuri pentru a consolida securitate.

Cabinetul urmează să aprobe schimbările la legea armatei săptămâna viitoare, au declarat surse din serviciile de securitate.

Agenţia militară de contraspionaj verifică în prezent 64 de suspecţi de Islamism, 268 de extremişti de dreapta şi şase extremişti de stânga care ar fi reuşit să se infiltreze în forţele armate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Militarii germani, verificaţi de autorităţi. Motivul incredibil pentru care se întâmplă asta