Antena Meniu Search
x

Ministrul ungar de Externe: ar fi "o idioţenie" transferarea de noi puteri ale statelor membre UE către Bruxelles

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, consideră că transferarea de noi puteri ale statelor membre ale Uniunii Europene către Bruxelles ar fi "o idioţenie", cu atât mai mult cu cât tocmai statele membre vin cu soluţii "practice" pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă comunitatea.

Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, consideră că transferarea de noi puteri ale statelor membre ale Uniunii Europene către Bruxelles ar fi "o idioţenie", cu atât mai mult cu cât tocmai statele membre vin cu soluţii "practice" pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă comunitatea.

Szijjarto a reacţionat astfel la declaraţiile preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, care a sugerat că ţările din "generaţia Orban" (premierul ungar Viktor Orban) consideră Europa drept un adversar împotriva căruia ar trebui protejate interesele naţionale.

Statele-naţiune au transferat tot mai multe puteri către Bruxelles ani de zile, dar majoritatea guvernelor nu au reuşit să explice aceste schimbări votanţilor lor şi "acum se comportă de parcă ar fi fost presate de către o putere anonimă" , a declarat Schulz într-un interviu în Suddeutsche Zeitung, adăugând că o astfel de atitudine este una "letală".

Şeful diplomaţiei ungare a afirmat că "Schulz greşeşte" şi a insistat că o Europă puternică se bazează pe membri puternici, potrivit Agerpres.

În opinia lui Szijjarto, comunitatea a fost incapabilă să-i oprească pe imigranţii ilegali ani de zile şi "Bruxelles-ul a eşuat în materie de autoapărare". "Să aştepţi protecţie din partea cuiva care nu vede pericolul, asta este letal", a conchis ministrul ungar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ministrul ungar de Externe: ar fi "o idioţenie" transferarea de noi puteri ale statelor membre UE către Bruxelles