Antena Meniu Search
x

Video Miracol în jungla columbiană. Cei 4 copii dispăruţi în urma prăbuşirii unui avion, găsiţi de salvatori: cel mai mic avea doar 11 luni

Miracol în Columbia! Cei patru copii dispăruţi în urma prăbuşirii avionului în care se aflau au, fost găsiţi în viaţă după 40 de zile de căutări. Găsirea supravieţuitorilor a fost o adevărată bucurie mai ales că cel mai mic dintre ei avea numai 11 luni, iar cel mai mare 13 ani. Sutele de salvatori i-au căutat neîncetat, operaţiunilor li s-a alăturat chiar şi armata.

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 09:16

Vezi și

După 40 de zile de căutări intense, cei patru mici supravieţuitori, cu vârste cuprinse între 11 luni şi 13 ani, au fost găsiţi. Anunţul mult aşteptat a fost făcut de preşedintele ţării care a descris miracolul ca fiind "O bucurie imensă pentru toată Columbia". Săptămânile petrecute în sălbăticia junglei din Columbia şi-au pus evident amprenta peste copii. Fotografiile făcute la momentul găsirii îi surprinde slăbiţi şi epuizaţi, iar salvatorii, adevăraţi îngeri pentru ei, le oferă prima masă consistentă după zile întregi de luptă cu supravieţuirea.

Tragicul accident a avut loc pe 1 mai

Tragicul accident a avut loc pe 1 mai când un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în jungla amazoniană. La bord se aflau şase pasageri şi pilotul, singurii supravieţuitori fiind cei patru copii. Avionul decolase din junglă, îndreptându-se spre San Jose del Guaviare, când la un  moment dat a dispărut de pe radare. Căutările pentru supravieţuitori au început imediat, iar salvatorilor li s-au alăturat atât armata cât şi comunităţile indigene. Mai multe elemente găsite pe traseu le-au dat de înţeles echipelor de salvare că cei mici sunt încă în viaţă.

"În zona aceasta am găsit fructe. Există numai două tipuri de fructe pe care le puteau mânca, dar nu ştim exact ce cunoştinţe au copiii despre acestea, sau despre cum să supravieţuiască", spune unul dintre salvatori. Mai mult de-atât, au fost găsite o pătură verde, o pereche de adidaşi, un pampers, dar şi un capac roz de biberon. Căutările parcă interminabile i-au făcut pe salvatori să se gândească la scenariu sumbru.

"O a doua ipoteză ar fi că ar fi putut fi găsiţi de nişte comunităţi indigene de care noi nu ştim şi, cumva, i-au luat şi au grijă de ei", spune unul dintre salvatori. Copiii ar fi făcut parte dintr-o comunitate indigenă, lucru ce i-ar fi ajutat să se adapteze mult mai uşor condiţiilor grele din junglă, spun autorităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Miracol în jungla columbiană. Cei 4 copii dispăruţi în urma prăbuşirii unui avion, găsiţi de salvatori: cel mai mic avea doar 11 luni