Antena Meniu Search
x

Galerie foto Răsturnare de situaţie: cei patru copii dispăruţi de 18 zile în jungla columbiană nu au fost găsiţi. Preşedintele şi-a şters mesajul

Cei patru copii indigeni din avionul prăbuşit acum 17 zile în jungla din Columbia, nu au fost de fapt găsiţi. Deşi anunţase că micuţii au fost salvaţi în mod miraculos, preşedintele ţării, Gustavo Petro a şters la câteva ore mesajul şi şi-a cerut scuze. 

de Redactia Observator

la 19.05.2023, 12:51

Preşedintele columbian Gustavo Petro a dezminţit joi pe Twitter salvarea a patru copii dispăruţi în jungla amazoniană după prăbuşirea, pe 1 mai, a unui avion de mici dimensiuni care îi transporta, precizând că operaţiunile de căutare continuă, informează AFP.

"Am decis să suprim tweet-ul pentru că informaţiile furnizate (...) nu au putut fi confirmate. Regret ceea ce s-a întâmplat", a scris el, potrivit Agerpres, adăugând că "forţele militare şi comunităţile indigene îşi continuă căutările neîncetat".

Preşedintele ţării, anunţ eronat pe Twitter despre găsirea celor 4 copii

Miercuri, preşedintele columbian scrisese pe Twitter că cei patru copii, de 13 ani, 9 ani şi 4 ani, precum şi un bebeluş de 11 luni, fuseseră găsiţi, la 17 zile după ce avionul de mici dimensiuni la bordul căruia se aflau alături de trei adulţi s-a prăbuşit în jungla din sudul ţării, a declarat miercuri preşedintele Gustavo Petro, potrivit DPA.

Pe acelaşi subiect

Aeronava, un Cessna 206, care transporta şapte pasageri, a dispărut de pe radare pe 1 mai, în împrejurimile oraşului San Jose del Guaviare (sud), unde trebuia să ajungă. Aparatul a fost găsit luni la verticală, cu partea din faţa zdrobită de pământ, într-o vegetaţie deasă. Echipele de salvatori au recuperat trei trupuri, al pilotului, al mamei copiilor şi al unui şef al comunităţii indigene Uitoto, din care făceau parte toţi pasagerii.

Mobilizare impresionantă pentru căutarea celor 4 copii

Speranţa de a-i găsi pe copii în viaţă a fost alimentată de descoperirea în junglă a unor lucruri personale, precum şi a unor fructe mâncate parţial şi a unui biberon. Un "adăpost improvizat făcut din bastoane şi ramuri" întreţinea de altfel speranţa salvatorilor că există cel puţin un supravieţuitor.

Ulterior, preşedintele ţării Gustavo Petro, a postat pe Twitter că cei 4 copii au fost găsiţi şi salvaţi, o informaţie eronată şi preluată ulterior de presa din întreaga lume.

"După eforturi intense de căutare din partea forţelor noastre militare, i-am găsit în viaţă pe cei patru copii care dispăruseră după prăbuşirea avionului în Guaviare. O bucurie pentru ţară", scrisese Petro pe Twitter.

Jungla este foarte deasă şi periculoasă în această regiune extrem de izolată, iar căutările sunt îngreunate de prezenţa unor animale sălbatice, arbori ce pot măsura până la 40 de metri înălţime şi de ploi puternice.

Peste o sută de militari ajutaţi de câini participă la căutări, împreună cu membri din comunităţi autohtone. Cauzele accidentului nu au fost deocamdată determinate.

Potrivit protecţiei civile columbiene, pilotul semnalase probleme la motorul avionului înainte ca aparatul să dispară de pe radare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Răsturnare de situaţie: cei patru copii dispăruţi de 18 zile în jungla columbiană nu au fost găsiţi. Preşedintele şi-a şters mesajul