Antena Meniu Search
x

Foto Mireasă pe propriile picioare, în ziua nunţii, după ce medicii nu i-au mai dat vreo şansă să meargă vreodată, în Canada: ''Am simțit că cineva mă înjunghia constant în coloană''

O mamă, care și-a rupt coloana vertebrală în timpul travaliului și a rămas într-o agonie atât de profundă încât s-a gândit chiar la sinucidere, a reușit să meargă spre altar, după ce a suferit o intervenție chirurgicală salvatoare.

de Redactia Observator

la 06.07.2021, 22:49

Mireasă pe propriile picioare, în ziua nunţii, după ce medicii nu i-au mai dat vreo şansă să meargă vreodată, în Canada
Mireasă pe propriile picioare, în ziua nunţii, după ce medicii nu i-au mai dat vreo şansă să meargă vreodată, în Canada - Profimedia Images

Elizabeth Smith a suferit o fractură gravă la coloană și două hernii de disc în timpul nașterii traumatice a primului ei copil, Sawyer. Tânăra de 32 de ani, din Ontario, Canada, a avut o sarcină fericită și sănătoasă, dar în timpul travaliului, o serie de complicații medicale au escaladat către o durere insuportabilă.

În timpul nașterii, Elizabeth a intrat într-o stare de agonie îngrozitoare. Femeia a petrecut apoi încă 18 luni luptând cu dureri de spate care aproape au împins-o la sinucidere. Aceasta le-a cerut medicilor să facă o intervenție chirurgicală cât mai rapid cu putinţă, în speranța că ar putea avea în sfârșit o oarecare stare de ușurare.

Agonia a obligat-o pe femeie să se bazeze pe ceilalți pentru a o ajuta, inclusiv pentru îngrijirea bebeluşului. ''Nu puteam merge mai mult decât de la pat la canapea fără să plâng'', își aminteşte ea. ''Am intrat în travaliu simțindu-mă bine, dar am plecat în agonie. Au fost necesare patru încercări pentru ca medicii să-mi facă o epidurală în coloana vertebrală, dar am putut simți totuși totul''. Se pare că medicii încă nu înțeleg pe deplin ce s-a întâmplat.

După naștere, durerea ei nu a dispărut, iar doctorii i-au spus că a suferit o fractură de coloană și două hernii de disc în timpul nașterii, ceea ce a lăsat-o în imposibilitatea de a se așeza chiar și fără a experimenta dureri incredibile. Inițial, Elizabeth a crezut că starea ei era ceva ce au experimentat multe alte proaspete mame. La verificarea postpartum de șase săptămâni, a fost informată de către medici că suferea de sciatică, care putea fi vindecată doar prin kinetoterapie. Femeia spune că a încercat totul pentru a-și trata durerea, dar simțea că ''cineva o înjunghia în mod constant în coloana vertebrală''. A constatat că nimic nu îi putea alina durerea. ''Am încercat totul, dar durerea se înrăutățea. Am simțit că cineva mă înjunghia constant în coloana vertebrală. Am cerut o operație, dar mi s-a spus că nu și am continuat să mai cer peste încă un an, dar mi s-a spus că operația la spate îmi va strica viața'', a mai adăugat Elizabeth. 

Pe acelaşi subiect

Din cauza medicamentelor pe care le-a luat, femeia a luat în greutate. Starea de sănătate a început, de asemenea, să îi afecteze sănătatea mintală. S-a luptat şi cu sentimente de vinovăție din cauza incapacității sale de a-și îngriji în mod corespunzător fiul. ''Nu mi-am putut ridica fiul în primul an în care a fost crescut de părinți, abia l-am putut ține. Mama mea venea și mă ridica, mă pregătea, mă ajuta să mă îmbrac, părinții mei, fratele și soțul aveau rândul lor să aibă grijă de mine pe tot parcursul zilei. M-a devastat complet, eram o persoană puternică, dar mă omora. Voiam doar să-mi trăiesc viața, să fiu o mamă normală, dar nu puteam să funcționez. Mă pierdeam încet. Nu aveam deloc viață, îl dezamăgeam pentru că nu puteam fi mama pe care o merita și uram vinovăția care venea odată cu asta''.

Mireasă pe propriile picioare, în ziua nunţii, după ce medicii nu i-au mai dat vreo şansă

Elizabeth îşi pierduse orice speranță de recuperare completă și spune că durerea constantă a făcut-o să se gândească la sinucidere - până când, în cele din urmă, i-a fost acordată aprobarea pentru a fi supusă intervenției chirurgicale. A fost plasată pe o listă de așteptare timp de cinci luni și a intrat în sala de operaţii când fiul ei avea 18 luni.

Deși recuperarea postoperatorie nu a fost ușoară, Elizabeth și-a recăpătat o parte din libertatea de care se bucura înainte de nașterea fiului ei, iar în septembrie anul trecut a putut să meargă spre altar, pentru a se căsători cu Kyle, în vârstă de 37 de ani. Nu se gândise că va fi vreodată posibil acest lucru, potrivit Daily Mail

''Mi s-a părut uimitor să ajungem în sfârșit să ne sărbătorim ca un cuplu, pentru că mă concentrasem atât de mult pe mine fiind bolnavă și pe noi ca fiind părinți. În cele din urmă am ajuns să fim un cuplu normal care nu avea greutatea durerii cronice pe umerii noștri și efectul devastator asupra familiei noastre. Tatăl meu m-a dus spre altar. Ceremonia a avut doar 32 de invitați, a fost extrem de intimă'', a mai spus mămica. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mireasă pe propriile picioare, în ziua nunţii, după ce medicii nu i-au mai dat vreo şansă să meargă vreodată, în Canada: ''Am simțit că cineva mă înjunghia constant în coloană''