Antena Meniu Search
x

Moartea lui George Floyd ar putea aduce reforme majore în poliția din toată lumea

Lumea după George Floyd nu va mai fi la fel. Bărbatul de culoare, ucis de poliţişti, a devenit martir al luptei împotriva rasismului şi în toată lumea se cer reforme şi schimbări în atitudinea poliţiei. Pelerinajul la sicriul lui Floyd a început încă de ieri, iar astăzi funeralile din Houston sunt urmărite de milioane de oameni în mediul online.

de Redactia Observator

la 09.06.2020, 23:51

Vezi și
  • George Floyd a fost omagiat ca un erou.
  • Polițistul Derek Chauvin este acuzat de comiterea a trei infracțiuni.

De la capela unde a fost depus sicriul, în curtea liceului pe care l-a absolvit, şi până în Congres, George Floyd a fost omagiat ca un erou. 

Chuck Schumer, liderul minorităţii din Senat: Fiecare american ar trebui să stea în tăcere timp de opt minute şi 46 de secunde pentru a cunoaşte durerea pe care a simţit-o George Floyd şi durerea provocată de rasism.

Pentru preşedinta Camerei Reprezentanţilor, protocolul a fost prea mult pentru vârsta înaintată. 

Fostul vicepreşedinte şi candidat democrat la alegerile din noiembrie, Joe Biden s-a întâlnit, în privat, cu familia lui Floyd. 

Iar alte milioane au participat la ceremonii din faţa calculatoarelor. Slujba a fost transmisă online. 

Roxana Moldovan, româncă din Huntsvillle, Alabama: Vrem o lume mai bună şi trebuie să avem drepturi egale. Nimeni nu ar trebui să moară în acel fel.

Soarta crudă a lui George Floyd provoacă schimbări istorice în Statele Unite.

Democraţii propun un plan de reformare a poliţiei, care include ridicarea imunităţii acestora şi interdicţia unor tehnici de imobilizare prea agresive. În Minneapolis se ia în calcul chiar desfiinţarea poliţiei, aşa cum arată în forma actuală. 

Mădălin Roşioru, român stabilit în Los Angeles: Poliţia trebuie să apere dreptatea şi să găsească alte modalităţi prin care să facă asta. Chiar trebuie făcută o schimbare şi nu mă refer doar la tot ce se întâmplă în America, mă refer la întreaga lume şi chiar şi în România. 

În New York, milioane de oameni au cerut în stradă reducerea finanţării poliţiei.

Primarul Bill de Blasio a promis asta, dar şi investiţii pentru programe destinate tinerilor de culoare, ceea ce a generat nemulţumiri la nivel înalt. 

Donald Trump, presedintele Statelor Unite: Nu vom tăia finanţarea poliţiei. Nu vom dezarma poliţia. Şi nu vor fi desfinţate secţii de poliţie. Poliţia noastră ne-a permis să trăim în pace. 

Poliţistul care l-a imobilizat pe Floyd a fost inculpat oficial pentru trei capete de acuzare. În salopetă portocalie şi cu mască pe faţă, Derek Chauvin s-a prezentat în instanţă prin videoconferinţă. Judecătorul i-a stabilit cauţiunea la un milion 250 de mii de dolari. Cea mai mică dintre acuzaţii prevede o pedeapsă de 10 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Moartea lui George Floyd ar putea aduce reforme majore în poliția din toată lumea