Antena Meniu Search
x

Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată în urma unor analize genetice. Anunţul autorităţilor de la Moscova

Moartea şefului grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin a fost confirmată duminică, în urma unor analize genetice a cadavrelor găsite după prăbuşirea avionului său miercuri, anunţă autorităţile ruse, relatează BBC News.

de Redactia Observator

la 27.08.2023, 14:17

Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată în urma unor analize genetice. Anunţul vine de la Moscova
Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată în urma unor analize genetice. Anunţul vine de la Moscova - Profimedia Images

Comitetul rus de anchetă anunţă că identităţile celor zece victime au fost stabilite şi corespund pasagerilor de pe listă.

În urma unor expertize genetice moleculare s-a stabilit că identităţile celor victime ale căror corpuri au fost găsite după prăbuşire, "corespund listei" pasagerilor şi membrilor echipajului avionului, între care se află şi Evgheni Prigojin, anunţă într-un cominicat Comitetul rus de anchetă.

Avionul privat al lui Evgheni Prigojin s-a prăbuşit pe 26 august

Avionul privat al lui Evgheni Prigojin a decolat de pe aeroportul Șeremetievo-Moscova spre Sankt Petersburg şi a dispărut de pe radare după o jumătate de oră, la 300 de kilometri distanţă de capitală. Mai multe imagini postate pe rețelele sociale arată momentul în care avionul se prăbuşeşte, cuprins de flăcări. Înainte să cadă aeronava, martorii au auzit două zgomote puternice şi au văzut o explozie în aer. 

De la presupusa moarte a lui Prigojin în acest accident aviatic au apărut speculaţii privind o posibilă implicare a Kremlinului în prăbuşirea avionului privat care efectua o cursă Moscova-Sankt Petersburg. La Washington, Paris, Berlin sau Kiev, înalţi responsabili au dat de înţeles că suspiciunile lor să îndreaptă direct spre Kremlin.

Aceste afirmaţii au fost negate de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Dmitri Peskov, care le-a calificat drept o "minciună absolută".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Moartea lui Evgheni Prigojin a fost confirmată în urma unor analize genetice. Anunţul autorităţilor de la Moscova