Antena Meniu Search
x

Moderna anunţă rezultate preliminare bune ale vaccinului "bivalent" împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2

Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna anunţă miercuri rezultate preliminare bune ale versiunii modificate a vaccinului împotriva variantei omicron a SARS-CoV-2 şi precizează că un ”booster” de 50 de micrograme induce ”un răspuns al anticorpilor (...) superior în comparaţie cu vaccinul original, împotriva omicron, la o lună după administrare”, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 08.06.2022, 17:21

Moderna anunţă rezultate preliminare bune ale vaccinului "bivalent" împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2
- Profimedia

Această nouă formulă - denumită mRNA-1273.214 - este un vaccin ”bivalent”, adică vizează atât tulpina iniţială a virusului - la fel ca vaccinul administrat în prezent în lume -, cât şi împotriva variantei Omicron. În urma administrării acestei doze, anticorpii împotriva omcron au crescut de opt ori faţă de nivelul de pornire, potrivit companiei. ”Anticipăm o protecţie prelungită împotriva variantelor îngrijorătoare prin vaccinarea cu (vaccnul) mRNA-1273.214, ceea ce face din el prncipalul candidat la administrarea unui booster în toamna lui 2022”, declară CEO-ul Mondena Stéphane Bancel.

”Vom trimite datele preliminare şi analizele autorităţilor de reglementare, cu speranţa ca boosterul nostru bivalent care conţine omicron să fie disponibil la sfârşitul verii”, a precizat el. Electele secundare ale acestei doze sunt comparabile celei a vaccinului original, iar aceasta a fost bine tolerată de către cei 437 de participanţi la aceste teste, precizează compania, care preconizează să studieze din nou răspunsul imuniat la 91 de zile de la vaccinare.

Toate vaccinurile anticovid aflate în circulaţie în prezent au la bază tulpina iniţială a noului coronavirus şi s-au dovedit treptat mai puţin eficiente împotriva variantelor apărute în timp. Agenţia americană a medicamentului (FDA) urmează să reunească, la sfârşitul lui iunie, un comitet care să studieze problema unei versiuni actualizate a vaccinului anticovid, în vederea unei vaste campanii de administrare a unui booster în toamnă. Aceşti experţi urmează să fie însărcinaţi să stabilească dacă tulpina virusului folosită în prepararea vaccinurilor actuale anticovid ”trebuie să fie modificată, iar dacă da, care anume tulpină sau tulpini trebuie selecţionată sau selecţionate în vederea (campaniei) din toamna lui 2022”, porivit FDA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Moderna anunţă rezultate preliminare bune ale vaccinului "bivalent" împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2