Antena Meniu Search
x

Moldova a expulzat luni aproape 50 de diplomaţi ruşi. S-au întors în Federaţie la bordul unei aeronave trimise special de Moscova

Război în Ucraina. Prima navă civilă asupra căreia Rusia a deschis focul în Marea Neagră a ancorat în Sulina. Ambarcaţiunea cargo ar fi trebuit să ajungă în portul ucrainean Ismail. Şi-a schimbat însă traseul după ce marina rusă a oprit-o cu focuri de armă pentru a o inspecta. Militarii lui Putin au lansat şi un bombardament masiv asupra regiunii Odesa.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 07:58

Vezi și

Acesta este momentul în care ruşii ajung pe nava sub pavilion Palau, cu ajutorul unui elicopter. Pentru a evita alte incidente, cei opt marinari aflaţi la bord îi aşteaptă înşiraţi pe punte. Moscova susţine că a tras focuri de armă după ce comandantul vasului a refuzat să oprească la somaţie.

Militari ruşi: Sukra Okan, Sukra Okan, Sukra Okan, sunt nava militară rusă! Dacă nu vei opri la timp voi folosi armele. Terminat!

După inspecţie, ambarcaţiunea a fost lăsată de ruşi să îşi continue drumul. Nava Sukra Okan a plecat din Istanbul cu destinaţia finală portul ucrainean Ismail. Ruşii au tras asupra ei în apropiere de apele teritoriale ale Bulgariei, în sud vestul Mării Negre.

Incidentul vine după ce Rusia a impus o blocadă ilegală în Marea Neagră, luna trecută, după ce s-a retras din acordul care permitea tranzitul cerealelor ucrainene. A anunţat atunci că orice navă care merge spre porturile ucrainene va fi considerată o ţintă legitimă. Ca să se asigure că este luată în serios a atacat în repetate rânduri porturile Reni şi Ismail de pe Dunăre, aflate la 200 de metri de apele teritoriale ale României.

Pe acelaşi subiect

Rusia continuă să bombardeze Odesa

Rusia şi-a continuat asaltul şi pe front şi tot la Marea Neagră, unde a luat la ţintă cu rachete Kalibr şi drone kamikaze portul Odesa. Mai mulţi oameni au fost răniţi, iar un mall a fost pus la pământ. Volodimir Zelenski promite să răzbune aceste bombardamente violente, în timp ce Vladimir Putin, într-un mesaj adresat participanţilor la un formul de tehnologie militară, caută parteneri să fabrice şi mai multe arme.

Vladimir Putin: Este de o importanţă fundamentală să construim împreună un sistem de securitate indivizibil, care să ofere protecţie fiecărui stat.

Tot ieri, preşedintele ucrainean a vizitat militarii din cadrul brigăzii Soledar de pe frontul din Ucraina.

Volodimir Zelenski: Am avut onoarea să-i premiez pe cei mai buni, să le mulţumesc tuturor din fiecare brigadă pentru curajul lor, pentru vitejie, dar şi pentru rezultatele din Ucraina.

Zelenski a transmis, de asemenea, şi un mesaj de mulţumire pentru noile ajutoare americane în valoare de 200 de milioane de dolari.

Moldova a expulzat ieri aproape 50 de diplomaţi ruşi

Volodimir Zelenski: Vreau să mulțumesc astăzi Statelor Unite pentru noul pachet. Muniții pentru sistemele Patriot, pentru HIMARS, pentru artilerie, pentru sistemele portabile Javelin și multe altele. Vor va mai avea loc colaborări cu partenerii noştri pentru apărare în viitorul apropiat.

Între-timp, ruşii devin indezirabili în tot mai multe foste state sovietice. Republica Moldova a expulzat ieri aproape cincizeci de diplomaţi ai Moscovei, ca urmare a deciziei autorităților de la Chișinău de a reduce numărul oficialilor din Ambasada Federației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri externe » Moldova a expulzat luni aproape 50 de diplomaţi ruşi. S-au întors în Federaţie la bordul unei aeronave trimise special de Moscova