Antena Meniu Search
x

Video Prima navă civilă asupra căreia Rusia a deschis focul a ancorat în Sulina. Vaporul trebuia să ajungă în Izmail, dar şi-a schimbat cursul după "inspecţia" ruşilor

Prima navă civilă asupra căreia Rusia a deschis focul în Marea Neagră a ancorat în Sulina. Ambarcaţiunea cargo ar fi trebuit să ajungă în portul ucrainean Izmail. Şi-a schimbat însă traseul după ce ieri Marina Rusă a oprit-o cu focuri de armă pentru a o inspecta. Peste noapte, militarii lui Putin au lansat şi un bombardament masiv asupra regiunii Odesa.

de Redactia Observator

la 14.08.2023, 20:39

Vezi și

Acesta este momentul în care ruşii ajung pe nava sub pavilion Palau, cu ajutorul unui elicopter. Pentru a evita alte incidente, cei opt marinari aflaţi la bord îi aşteaptă înşiraţi pe punte. Moscova susţine că a tras focuri de armă după ce comandantul vasului a refuzat să oprească la somaţie.

Incidentul vine după ce Rusia a impus o blocadă ilegală în Marea Neagră

După inspecţie, ambarcaţiunea a fost lăsată de ruşi să îşi continue drumul. Nava Sukra Okan a plecat din Istanbul cu destinaţia finală portul ucrainean Ismail. Ruşii au tras asupra ei în apropiere de apele teritoriale ale Bulgariei, în sud vestul Mării Negre.

Incidentul vine după ce Rusia a impus o blocadă ilegală în Marea Neagră, luna trecută, după ce s-a retras din acordul care permitea tranzitul cerealelor ucrainene. A anunţat atunci că orice navă care merge spre porturile ucrainene va fi considerată o ţintă legitimă. Ca să se asigure că este luată în serios a atacat în repetate rânduri porturile Reni şi Ismail de pe Dunăre, aflate la 200 de metri de apele teritoriale ale României.

Pe acelaşi subiect

Rusia şi-a continuat asaltul şi pe front şi tot la Marea Neagră, unde a luat la ţintă cu rachete Kalibr şi drone kamikaze portul Odesa. Mai mulţi oameni au fost răniţi, iar un mall a fost pus la pământ. Volodimir Zelenski promite să răzbune aceste bombardamente violente, în timp ce Vladimir Putin, într-un mesaj adresat participanţilor la un formul de tehnologie militară, caută parteneri să fabrice şi mai multe arme.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Este de o importanţă fundamentală să construim împreună un sistem de securitate indivizibil, care să ofere protecţie fiecărui stat.

Între-timp, ruşii devin indezirabili în tot mai multe foste state sovietice. Republica Moldova a expulzat azi aproape cincizeci de diplomaţi ai Moscovei, ca urmare a deciziei autorităților de la Chișinău de a reduce numărul oficialilor din Ambasada Federației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Prima navă civilă asupra căreia Rusia a deschis focul a ancorat în Sulina. Vaporul trebuia să ajungă în Izmail, dar şi-a schimbat cursul după "inspecţia" ruşilor