Antena Meniu Search
x

Video Momente de coşmar în prima zi a anului, în Japonia. Cutremurul de 7,6 a distrus zeci de case şi a crăpat, la propriu, şoselele

Milioane de japonezi au început Anul Nou cu o spaimă de moarte. Un cutremur de 7,6 pe Richter a lovit centrul ţării şi a fost urmat de 50 de replici. Zeci de case s-au prăbuşit, iar multe drumuri au fost distruse. Autorităţile au emis atenţionare de tsunami. Un bilanţ parţial al victimelor arată că doi oameni au murit şi zeci au fost răniţi.

de Redactia Observator

la 01.01.2024, 20:01

Vezi și

Cutremurul a avut loc la 4 după-amiază, când mulţi japonezi erau la masă, cu familiile. Imaginile filmate de camerele de supraveghere arată cum totul a început să se zguduie brusc. Mişcarea pământului a fost atât de puternică încât a năruit multe case, în urma cărora a rămas doar un nor de praf. În alte părţi, seismul a provocat incendii uriaşe. 

În gări, pasagerii din trenurile de mare viteză au privit îngroziţi cum se zguduie coloşii de zeci de tone, iar panourile de informaţii se făceau praf, zgâlţâite violent de cutremur.

Zeci de case s-au prăbuşit, iar drumurile s-au rupt pur şi simplu

În magazine, marfa a fost aruncată rapid din rafturi. Avertizarea de tsunami s-a extins din Japonia în Coreea de Nord. Specialiştii au avertizat că valurile pot ajunge la cinci metri înălţime. Premierul de la Tokyo a rugat localnicii să fie pregătiţi să fugă din calea prăpădului.

Fumio Kishida, premierul Japoniei: Dacă vă aflați într-o regiune în care este așteptat un tsunami, vă rugăm să evacuați cât mai curând posibil.

Primul bilanţ arată că cel puţin 50 de case s-au prăbuşit. Echipele de căutare sunt într-o luptă contra cronometru pentru a scoate supravieţuitorii de sub dărâmături. Răniţii au ajuns însă cu greu la spitale, pentru că drumurile s-au rupt, pur şi simplu, în timpul cutremurului. Mulţi şoferi au fost la un pas să cadă în faliile apărute pe şosele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Momente de coşmar în prima zi a anului, în Japonia. Cutremurul de 7,6 a distrus zeci de case şi a crăpat, la propriu, şoselele