Antena Meniu Search
x

Galerie foto Momente de reculegere în memoria prinţului Philip, la competiţiile sportive din Marea Britanie

Momente de reculegere vor fi ţinute la competiţiile sportive din Marea Britanie în memoria prinţului Philip, decedat, vineri, la vârsta de 99 de ani. 

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.04.2021, 12:00

  • Prinţul Philip a fost căsătorit timp de 73 de ani cu Regina Elisabeta a II-a.
  • Vor fi opt zile de doliu naţional, în Marea Britanie, după moartea Prinţului Philip.

Un minut de reculegere va fi ţinut la toate meciurile din Premier League, iar jucătorii şi arbitrii vor purta banderole negre. De asemenea, la meciurile din Scoţia se va ţine un moment de reculegere.  Mesaje de condoleanţe au fost transmise şi de conducătorii federaţiilor de rugby, canotaj sau tenis.

Prinţul Philip a fost preşedinte al federaţiei engleze de fotbal între 1955 şi 1957 şi a fost alături de Regina Elisabeta a II-a când Anglia a câştigat Cupa Mondială din 1966. Ducele a fost membru de onoare al Jockey Club şi fost preşedinte la Marylebone Cricket Club, potrivit news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prințul Philip, Duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a, a încetat din viață la vârsta de 99 ani. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de către Palatul Buckingham. Alături de el până în ultima clipă a stat Regina Elisabeta a II-a, cu care a fost căsătorit timp de 73 de ani.

Decesul vine la doar trei săptămâni de la externarea din spital, unde a fost itnernat timp de o lună. A fost internat pe 16 februarie, iniţial cu o infecţie, dar la aproximativ o săptămână starea sa de sănătate s-a agravat şi a fost nevoie de o operaţie la inimă. După intevenţie, s-a simţit mai bine, aşa că medicii au hotărât să îl externeze, iar la 16 martie s-a întors la Castelul Windsor, unde se retrăsese cu regina la începutul pandemiei de coronavirus.

Anunţul morţii a fost făcut chiar de regina Elisabeta a II-a, printr-un mesaj afişat la Palatul Buckingham şi pe conturile de pe reţele sociale ale Familiei Regale: "Cu o tristeţe profundă, Majestatea Sa Regina anunţă decesul mult iubitului său soţ, Alteţa Sa Regală, Prinţul Philip, Ducele de Edinburgh. Alteţa Sa Regală s-a stins din viaţă în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din lumea întreagă care plâng pierderea sa".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Momente de reculegere în memoria prinţului Philip, la competiţiile sportive din Marea Britanie