Antena Meniu Search
x

Video Momentul atacului terorist de la liceului din Franţa. Adolescentul era filat de autorități de câteva zile: "N-a dat niciun indiciu"

Atac terorist în Franța. Momentul în care adolescentul se năpustește asupra unei victime a fost surprins de camere. Un videoclip publicat pe rețelele de socializare, filmat de la ferestrele liceului, arată cum atacatorul, înarmat cu un cuțit, loveşte persoane în curtea școlii. 

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 17:00

Momentul atacului sângeros din curtea liceului din Franţa
Momentul atacului sângeros din curtea liceului din Franţa - Capturi Twitter

Adolescentul ste îmbrăcat într-o jachetă gri şi se mişcă în grabă. Victimele încearcă să oprească cu un scaun. Una dintre victime cade. "Este directorul adjunct", spune un elev.  Agresorul trece apoi la o altă persoană. Nimeni nu-l poate opri însă și, în cele din urmă, și-a ucis unul dintre profesori și a rănit alte două persoane.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Celelalte două victime care au scăpat cu viață ar fi un alt profesor și un agent de pază din incinta liceului care a fost înjunghiat de mai multe ori. Niciun licean nu se numără printre victime.

Atacatorul din Franța era supravegheat și fusese verificat cu o zi înainte de atac

Pe acelaşi subiect

Mohammed Mogushkov, islamistul care a ucis vineri un profesor și a rănit alte două persoane la Arras, făcuse recent obiectul unei monitorizări active din partea Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI). 

"Fratele său fusese arestat în vara anului 2019 de către DGSI în legătură cu un plan de atentat dejucat și a fost încarcerat. În ceea ce îl privește pe autorul atacului, acesta făcea obiectul mai multor tehnici de informații și măsuri de supraveghere activă încă din această vară. Era pus sub ascultare și era supravegheat fizic", a declarat o sursă apropiată serviciului de informații.

Potrivit informațiilor Le Figaro, Mohammed Mogouchkov a fost verificat joi, dar nu a fost acuzat de nicio infracțiune.

"Convorbirile sale telefonice din ultimele zile nu relevaseră niciun indiciu că ar fi fost pe punctul de a trece la acțiune", a declarat pentru Le Figaro o sursă bine informată, adăugând că "profilul este, prin urmare, similar cu cel al unui individ radicalizat al cărui potențial este cunoscut, dar care decide brusc să treacă la acțiune”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Momentul atacului terorist de la liceului din Franţa. Adolescentul era filat de autorități de câteva zile: "N-a dat niciun indiciu"