Video

Momentul bizar în care mii de păsări par că iau cu asalt o suburbie din Australia. Ce explicaţie au găsit internauţii

De Andreea Anghel.
Publicat: 29.04.2021, 10:54.
Actualizat: 29.04.2021, 10:54

Un videoclip care arată mii de păsări care invadează o stradă suburbană liniștită a devenit viral pe TikTok, mulți întrebându-se de ce stolul este atât de mare. Incidentul a avut loc în Australia.

Un videoclip care arată mii de păsări care invadează o stradă suburbană liniștită a devenit viral pe TikTok

Momentul bizar în care mii de păsări par că iau cu asalt o suburbie din Australia

justsheff33 via TikTok

Este vorba despre o specie cunoscută sub numele de Corella sau Licmetis. Acesta este un subgen al cocoșilor albi. Trei dintre cele șase specii se găsesc în Australia, în timp ce Filipine, Indonezia și Solomoni au fiecare câte o specie.

Din imagini se poate observa cum păsările sunt peste tot pe drum, pe mașinile locuitorilor, cocoțate pe stâlpii de iluminat stradal și pe acoperișuri. În plus, acestea par să mănânce ceva de pe peluze. Internauţii nu au întârziat să se întrebe de ce stolul este atât de numeros.

Citește și:

Ce explicaţie au găsit internauţii

Câţiva comentatori au speculat că păsările ar putea fi doar în trecere în zonele în care au fost construite casele. Alții au glumit că ar putea purta chiar scrisori de la Hogwarts. Un alt spectator a ţinut să menţioneze că păsările ar putea fi şi mai utile în altă parte, adică locul în care s-ar afla mai mulţi şoareci.

Dar răspunsul cel mai probabil este că se hrăneau cu semințe de iarbă de pe peluzele din cartier. Corella poate fi o specie distructivă, dar păsările sunt, de asemenea, unul dintre cele mai jucăuşe specii de înaripate. Potrivit Muzeului australian, ele ''formează deseori stoluri mari, în special de-a lungul cursurilor de apă'' și merg în căutarea seminţelor, potrivit Daily Mail.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.