Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care mai multe Su-35 ruseşti hărţuiesc 3 drone MQ-9 americane pe cerul Siriei. Piloţii ruşi au folosit aceeaşi strategie ca în Marea Neagră

Avioane de vânătoare ruseşti au hărţuit dronele americane care efectuau o misiune împotriva jihadiştilor în spaţiul aerian sirian, a declarat miercuri un comandant american citat de AFP, informează news.ro.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 15:29

Vezi și

"În timp ce trei drone americane MQ-9 efectuau o misiune împotriva unor ţinte ale Statului Islamic, trei avioane de vânătoare ruseşti au început să hărţuiască dronele", a declarat într-un comunicat generalul locotenent al Forţelor Aeriene americane Alexus Grynkewich.

Aceeaşi strategie, folosită deasupra Mării Negre: eliberare de combustibil şi poziţionarea avioanelor în faţa dronelor

Avioanele de vânătoare ruseşti au lansat rachete de semnalizare în faţa dronelor americane, obligându-le pe acestea din urmă să le evite, iar un pilot rus a folosit postcombustia în faţa unuia dintre aparatele MQ-9, "reducând capacitatea operatorului de a pilota în siguranţă aeronava", a afirmat generalul Grynkewich.

"Aceste evenimente sunt încă un exemplu de acţiuni neprofesioniste şi periculoase ale forţelor aeriene ruseşti care operează în Siria, care ameninţă siguranţa atât a forţelor americane, cât şi a celor ruseşti", a declarat Alexus Grynkewich, cerând Moscovei să "pună capăt acestui comportament iresponsabil".

Armata americană a dat publicităţii şi o înregistrare video cu incidentul. Avioanele de luptă ruseşti au interacţionat deja cu un MQ-9 Reaper în Marea Neagră, în martie, când drona americană s-a prăbuşit în apă ca urmare a manevrelor lor. Incidentul a dus la noi tensiuni între Washington şi Moscova.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Momentul în care mai multe Su-35 ruseşti hărţuiesc 3 drone MQ-9 americane pe cerul Siriei. Piloţii ruşi au folosit aceeaşi strategie ca în Marea Neagră