Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care ruşii distrug trei drone marine ce atacau cea mai modernă navă-spion aflată în Marea Neagră

Război în Ucraina. "Ivan Khurs", cea mai modernă navă de recunoaştere din dotarea Forţele Navale Ruse, a fost atacată cu drone în timp ce patrula în Marea Neagră.

de Redactia Observator

la 24.05.2023, 18:16

Momentul în care ruşii distrug trei drone marine ce atacau cea mai modernă navă-spion aflată în Marea Neagră
- Captura Twitter

Ministerul rus al Apărării a oferit şi primele imagini de la locul incidentului. În clipul video se pot observa trei drone marine ce se apropie cu viteză foarte mare de nava de recunoaştere rusească. Echipajul de pe "Ivan Khurs" a răspuns cu foc, iar cele trei drone au fost distruse înainte de a atinge ţinta. Potrivit ruşilor, atacul ar fi fost planificat de Ucraina. Nava "Ivan Khurs" se afla în Marea Neagră, la 40 de mile marine de Strâmtoarea Bosforului, pentru a proteja gazoductele Turkish Stream şi Blue Stream susţine Ministerul rus al Apărării.

"După atacul terorist din 26 septembrie 2022 de pe Nord Stream 1 și Nord Stream 2, Forțele Armate ale Federației Ruse iau măsuri pentru a proteja astfel de instalații. Și nu în zadar. Astăzi, la ora 5:30, Forțele Armate ale Ucraina a făcut o încercare nereușită de a ataca cu trei bărci de mare viteză fără pilot, nava „Ivan Khurs” a Flotei Mării Negre, care îndeplinește sarcina de a oferi protecţie şi siguranță funcționării gazoductelor Turkish Stream și Blue Stream în zona economică exclusivă a Republicii", se arată în comunicatul lui Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Presa rusă susţine că dronele ar fi fost lansate fie de la bordul unei nave comerciale civile, fie de la bordul unei nave care transporta cereale. "Ivan Khurs" este una dintre "armele" moderne ale Marinei Ruse, nava fiind lansată în 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Momentul în care ruşii distrug trei drone marine ce atacau cea mai modernă navă-spion aflată în Marea Neagră