Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un ucrainean pune lopata în lansatorul de grenade şi trage spre poziţiile ruseşti

Război în Ucraina. Lipsa de muniţie şi de sprijin occidental începe să se vadă pe frontul din Ucraina. Un clip postat pe reţelele de socializare arată cum soldaţii ucraineni sunt nevoiţi să improvizeze pentru a se putea apăra de ruşi.

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 10:39

Momentul în care un ucrainean pune lopata în lansatorul de grenade şi trage spre poziţiile ruseşti
- Captura Twitter

Un soldat ucrainean care luptă în regiunea Doneţk este filmat de camarazi cum pregăteşte RPG-7 pentru a ataca poziţiile ruseşti, dar nu pune un proiectil în lansator, ci o lopată. Improvizaţia a funcţionat. Soldatul ucrainean a reuşit chiar să lanseze lopata către tranşeele ruşilor, dar nu se ştie şi dacă a reuşit să provoace vreo daună.

La câteva luni de la începutul războiului, ucrainenii spuneau că ruşii îşi atacă propriii comandanţi folosind lopeţile pentru săpat tranşee.

NATO a rămas fără muniţie pentru Ucraina: "Se vede fundul sacului"

În urmă cu o lună, oficiali NATO îndemnau statele membre să intensifice producția de armament, pentru a ajuta Ucraina în lupta împotriva invadatorilor ruși şi avertiza că stocurile de muniție occidentale sunt pe sfârșite.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Puterile militare occidentale rămân fără muniţia pe care să o ofere Ucrainei pentru a se apăra de invazia pe scară largă a Rusiei, au avertizat marţi Marea Britanie şi NATO, în timp ce Casa Albă a transmis că ajutorul american poate dura câteva luni fără a fi nevoie de aprobarea finanţării din partea Congresului, relatează BBC şi Le Monde, citate de news.ro.

America a dat Ucrainei peste două milioane de cartuşe de artilerie de 155 mm standard NATO

De la începutul invaziei din februarie 2022, Marea Britanie a oferit peste 300.000 de cartuşe de artilerie şi s-a angajat să ofere "alte zeci de mii" până la sfârşitul anului. Departamentul de stat al SUA spune că, în aceeaşi perioadă, America a dat Ucrainei peste două milioane de cartuşe de artilerie de 155 mm standard NATO.

Atât de mare este dependenţa Kievului de muniţia americană încât există îngrijorări reale în rândul aliaţilor din NATO cu privire la posibilitatea ca Donald Trump să fie reales preşedinte anul viitor. Aceştia se tem că sprijinul militar american pentru Ucraina ar putea scădea dacă Trump ar căuta un fel de înţelegere politică cu Moscova. Dificultatea este că, în ciuda încercărilor de a accelera producţia, Ucraina foloseşte muniţia mai repede decât o pot înlocui puterile occidentale.

Ţările NATO şi UE au convenit diverse planuri pentru a face schimb de expertiză, pentru a conveni contracte comune cu producătorii din domeniul apărării, pentru a subvenţiona producţia cât de mult pot, dar se pare că încă se luptă să facă faţă nevoilor. Analiştii spun că, în schimb, Rusia pare mult mai capabilă să îşi pregătească economia de război pentru a-şi reface propriile stocuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un ucrainean pune lopata în lansatorul de grenade şi trage spre poziţiile ruseşti