Antena Meniu Search
x

Cel mai puternic atac al Rusiei asupra Ucrainei, din 2023: peste 100 de localităţi, bombardate într-o singură zi

Război în Ucraina. Ucraina a anunţat miercuri că Rusia a bombardat peste o sută de localităţi în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai amplu bombardament în cadrul unui singur atac de la începutul anului, care s-a soldat cu cel puţin patru morţi, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 02.11.2023, 10:09

Cel mai puternic atac al Rusiei asupra Ucrainei, din 2023: peste 100 de localităţi, bombardate în ultimele 24 de ore
- Facebook

"În ultimele 24 de ore, inamicul a bombardat 118 localităţi din zece regiuni", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Ihor Klimenko, într-un mesaj postat pe reţelele de socializare. "Acesta este cel mai mare număr de oraşe şi sate care au fost atacate de la începutul anului", a precizat el.

Milioane de obuze, trase de ruşi de la începutul războiului

Bombardamentele din timpul nopţii au ucis o persoană în regiunea nord-estică Harkov şi o alta în regiunea sudică Herson, au raportat oficialii locali. De asemenea, un atac a ucis un locuitor din regiunea Zaporojie, în timp ce un atac cu dronă rusă a ucis o persoană şi a rănit alte patru în Nikopol, în sudul ţării.

În plus, un atac rusesc asupra unei rafinării de petrol din Kremenciuk, în centrul ţării, care nu a provocat victime, a necesitat trimiterea a peste o sută de pompieri pentru a lupta timp de mai multe ore împotriva incendiului care a urmat, potrivit lui Ihor Klimenko.

De la lansarea ofensivei lor în februarie 2022, forţele ruse au tras milioane de obuze de artilerie asupra oraşelor şi satelor ucrainene din apropierea liniei frontului, reducând multe dintre ele la ruine, mai ales în estul ţării. Ucraina şi aliaţii săi occidentali se tem că Rusia îşi va intensifica atacurile asupra infrastructurii energetice a ţării odată cu apropierea iernii, aşa cum a făcut şi anul trecut.

Forţele aeriene ucrainene au anunţat miercuri că au doborât 18 din cele 20 de drone ruseşti lansate în cursul nopţii. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat că a doborât două drone ucrainene deasupra regiunilor Briansk şi Kursk, care se învecinează cu Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Cel mai puternic atac al Rusiei asupra Ucrainei, din 2023: peste 100 de localităţi, bombardate într-o singură zi