Antena Meniu Search
x

Forțele armate ucrainene: rușii au pierdut 18.600 de soldați în Ucraina. 5.000 de crime de război sunt investigate

Trupele ruse intensifică bombardamentele iar Kremlinul spune că informaţiile despre masacrul de la Bucha sunt o înscenare. După 42 de zile de război, forțele armate ucrainene anunță că rușii au pierdut 18.600 de soldați. Rusia care declara date mult mai mici, nu a mai furnizat un bilanț oficial de câteva săptămâni. Război Rusia - Ucraina, ziua 42 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 06.04.2022, 16:25

Forțele armate ucrainene: rușii au pierdut 18.600 de soldați în Ucrainai. 5.000 de crime de război sunt investigate
Forțele armate ucrainene: rușii au pierdut 18.600 de soldați în Ucrainai. 5.000 de crime de război sunt investigate - Getty

Statul major al forțelor armate ucrainene a anunțat miercuri într-o postare pe Facebook că rușii au pierdut circa 18.600 de soldați în Ucraina de pe 24 februarie 2022 până pe 6 aprilie 2022. Potrivit armatei ucrainene rușii au mai pierdut 648 de tancuri, 1861 de blindate de luptă, 332 de sisteme de artilerie, 107 lansatoare multiple de rachete, 150 de avioane, 135 de elicoptere, 1324 de vehicule militare, 4 lansatoare mobile de rachete tactice cu rază scurtă de acțiune, 55 de sisteme antiaeriene.

Invazia rusă în Ucraina s-a soldat cu 3.455 de victime în rândul populaţiei civile până pe 2 aprilie, între care 1.417 decese şi 2.038 de persoane rănite, conform celui mai recent bilanţ al Biroul Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHCR).  

Primar: 320 de civili au fost împuşcaţi de trupele ruse la Bucha

Primarul oraşului Bucha a declarat pentru BBC că aproximativ 320 de civili au fost împuşcaţi de trupele ruse în timpul ocupării oraşului. Anatoli Fedoruk a spus că a asistat personal la execuţiile mai multor persoane de către forţele Moscovei. "Am văzut mai multe episoade”, a spus Fedoruk. "Au fost trei maşini cu civili care încercau să se evacueze spre Kiev şi s-a tras asupra lor cu brutalitate. Era o femeie însărcinată al cărei soţ ţipa cerând să nu o împuşte, dar au împuşcat-o cu brutalitate”.

Pe acelaşi subiect

Fedoruk a mai susţinut că forţele ruse au vânat politicieni locali în timpul ocupaţiei lor. El i-a cerut ministrului rus de externe Serghei Lavrov, care a negat acuzaţiile de crime de război comise de trupele Moscovei, "să vină în oraşul Bucha şi să vadă trupurile morţilor şi să privească în ochi familiile, mamele, soţii, copiii care au rămas orfani”.

Aproximativ 5.000 de crime de război comise de ruşi sunt investigate în Ucraina, anunţă procurorul general de la Kiev

Aproximativ 5.000 de crime de război comise de ruşi sunt în prezent investigate în Ucraina, a declarat procurorul general ucrainean Irina Venediktova, relatează The Guardian. "Chiar şi într-o situaţie atât de crudă, crimele de război sunt pe primul loc pe spectru, urmate de crimele împotriva umanităţii şi genocidul”, a declarat Venediktova, citată de Kyiv Independent.

"Procurorii conduc o anchetă pentru un fapt înfiorător de torturare, ucidere şi tentativă de ardere a cadavrelor a 6 civili în Bucha. Dosarul penal este pornit în temeiul articolului 438 din Codul penal (Încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului)”, a adăugat ea marţi pe Twitter. "Sub îndrumarea procurorilor, se desfăşoară o anchetă preliminară pentru încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului şi încălcări ale dreptului internaţional umanitar. Ocupanţii au încercat să ardă cadavrele a şase civili torturaţi şi ucişi în Bucha", a spus ea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Forțele armate ucrainene: rușii au pierdut 18.600 de soldați în Ucraina. 5.000 de crime de război sunt investigate